O ploieșteancă adoptată în 1980, când avea numai nouă luni, își caută acum mama biologică. Apelul său a fost postat pe paagina de Facebook ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, o comunitate administrată de o prahoveancă după ce aceasta a reușit să-și găsească fratele adoptat în străinătate.
Cine a creat pagina de Facebook dedicată găsirii părinților biologici ai copiilor adoptați în străinătate
Comunitatea de Facebook specializată în găsirea părinților biologici a fost fondată de Ileana Cunniffe Băiescu, care și-a petrecut copilăria în Prahova și care s-a stabilit în Irlanda în 1996.
A ajuns aici după ce în perioada 1990-1996 a locuit în Câmpina, unde a învățat la Școala Generală nr 8 și la Liceul Energetic. Pe 24 ianuarie 2015, Ileana Cunniffe Băiescu a creat Pagina de FACEBOOK „The Never Forgotten Romanian Children – Copiii niciodată uitați ai României în speranţa de a-şi îndeplini un vis important: găsirea fratelui său, Marin Constantin Victor, dat în adopţie internaţională.
După mai mulţi ani de căutări și fără nici un rezultat, Ileana a avut ideea să transfere căutările pe reţelele de socializare. Așa spera să-și găsească fratele prin conectarea cu cât mai mulți tineri adoptați din România în diferite ţări ale lumii. Trei săptămâni mai târziu, pe 10 februarie 2015, a postat singura fotografie de familie în care apărea fratele său alături de părinți. După câteva mii de ore de căutări, sute de telefoane și mail-uri, Ileana și-a împlinit visul, găsindu-și fratele. Revederea a fost emoționantă și a determinat-o pe Ileana să-i ajute și pe alți copii adoptați să-și cunoască părinții biologici.
Ileana a creat Pagina de FACEBOOK „The Never Forgotten Romanian Children – Copiii niciodată uitați ai României prin intermediul căreia aproape 400 de copii adoptați de străini, majoritatea la începutul anilor 90, și-au părinții biologici din România, numeroase cazuri ”rezolvate” fiind prahoveni.
Articolul O ploieșteancă își caută mama biologică. ”Îmi doresc enorm să o găsesc!” apare prima dată în Observatorul Prahovean.