De ce este lanterna un articol indispensabil?

Fie ca vrei sa pleci intr-o drumetie pe munte sau ca ai planificat o seara de pescuit, nu poti pleca nepregatit! Multe plecari si aventuri in aer liber pot fi spontane, fapt care te indeamna sa ai intotdeauna echipamentul necesar gata de pus in rucsacul care te pregateste de aventura.

Unul din obiectele de care nu te poti lipsi este o lanterna puternica. Usor de integrat in geanta de bagaj sau in portbagajul masinii, lanterna te poate ajuta sa vezi lucrurile mai clar pe timpul noptii.

Iata ce conteaza la o lanterna si care sunt calitatile de baza pentru a fi un produs de top.

Puterea si intensitatea luminii este prima din specificatiile tehnice pe care trebuie sa o iei in calcul la o lanterna. Intensitatea luminoasa se masoara in lumeni. Exista lanterne care pot ajunge la o intensitate luminoasa de 10.000 de lumeni, lumina produsa de acestea fiind capabila sa orbeasca temporar, sa dezorienteze fapt care le face extrem de utile in auto-aparare (inclusiv fata de animale salbatice, la vanatoare). Este foarte important de luat in calcul ca si element care conteaza la o lanterna cat timp poate emite o lumina cu intensitatea maxima.

Intensitate variabila sau niveluri diferite de iluminare. Aceasta este o alta caracteristica care conteaza la o lanterna, de aceasta conditie fiind legata durata de viata a bateriei sau a acumulatorilor lanternei. Intensitatea luminoasa a unei lanterne trebuie sa fie variabila, sa o poti alege in functie de nevoie si de scopul urmarit. Aici se fac remarcate lanternele care au capacitatea de optimizare a consumului de energie. 

Tipul becului. Evident becurile LED sunt prima alegere pentru ca sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului si genereaza mai putina caldura. In plus sunt mai rezistente (nu au filament care sa se rupa la socuri de exemplu) si au durata de viata, in unele cazuri, de pana la 100.000 de ore. Exista becuri LED care au o durata de viata identica cu a lanternei, ceea ce este cu adevarat remarcabil.

Dincolo de detaliile tehnice la care am facut referire mai sus, dimensiunea, greutatea si rezistenta sunt alte amanunte care conteaza la o lanterna. Toate acestea variaza in functie de scopul pentru care a fost gandita lanterna si de tipul lanternei. 

Un ultim detaliu care conteaza la o lanterna este usurinta in manevrare. Toate functiile lanternei trebuie sa fie usor de accesat si rapid de identificat doar tactil pentru ca aceasta este esential pentru o lanterna, acesta fiind chiar si scopul ei principal. 

Nu pleca nepregatit, indiferent de destinatia pe care o alegi. O lanterna puternica iti poate aduce beneficii diverse de care te poti bucura oriunde si oricand. La pescuit, la locul de munca sau chiar in propria curte, lanterna este un dispozitiv pe care te poti baza in activitatile simple din viata de zi cu zi. Intra acum pe Magazin-non-stop.ro si descopera cele mai bune oferte la gama de lanterne profesionale!

administrator

Related Articles