Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Laptele praf gratuit pentru bebeluși lipsește, în continuare, în Prahova. Licitația pentru achiziție este în curs

laptele-praf-gratuit-pentru-bebelusi-lipseste,-in-continuare,-in-prahova.-licitatia-pentru-achizitie-este-in-curs

Laptele praf, în mod normal, este distribuit gratuit, la recomandarea medicului de familie, în anumite situații. Numai că, în anumite centre din Prahova produsul lipsește încă din luna decembrie. Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat că este în curs o licitație pentru achiziția de lapte praf, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 21 ianuarie 2021.

În mod normal, laptele praf gratuit pentru sugari se acordă pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 12 luni, pe baza de rețetă tip de la medicul de familie, care are valabilitate pentru luna în curs.

O mămică din Vălenii de Munte ne-a transmis faptul că, deși avea rețetă de la medicul de familie, nu a reușit să ridice laptele praf nici în decembrie 2020, dar nici în ianuarie 2021, pe motiv că la centru din localitate nu există lapte praf.

„Am rețetă de la medicul de familie, însă nu am de unde să ridic lapte. Am încercat să iau lapte și în luna decembrie 2020, dar nu am reușit. Am încercat să aflu de ce se înregistrează această situație… Nimeni nu ne spune nimic. Practic, în lipsa laptelui praf, copilul meu a pierdut dreptul la lapte praf pentru luna decembrie, pe motiv că rețeta a ieșit din termenul de valabilitate”, ne-a semnalat telefonic o mămică din Vălenii de Munte, al cărui copil are vârsta de 6 luni.

Lipsa laptelui praf a fost semnalată și în Ploiești, în prima săptămână din an, când un tătic a reclamat că nu există lapte praf la centrul din Mihai Bravu.

Citește și: Criză de lapte praf pentru nou-născuți în Prahova. Explicația DSP

Reprezentanții DSP Prahova au anunțat că, în această perioadă, este în derulare o licitație pentru achiziția de lapte praf.

„21 ianuarie este data limită de depunere a ofertelor”, a precizat Ioana Loghin, directorul DSP Prahova, care a menționat că o estimare a datei când va fi livrat efectiv laptele praf va putea fi realizată pe data de 22 ianuarie.

Laptele praf pentru bebeluși ar trebui să se acorde, în mod gratuit, pentru copiii cu vârsta între 0 – 12 luni, pe bază de rețetă de la medicul de familie, în anumite situații.

Pot primi lapte praf gratuit copiii sănătoși la care se constată o creștere nesatisfăcătoare, copiii adoptați sau aflați în centrele de plasament, dar și copiii ale căror mame o contraindicații la alăptare sau copiii ale căror mame au decedat.

La nivelul județului Prahova, necesarul de lapte praf gratuit pentru sugari este de 400 de cutii/lună.

Articolul Laptele praf gratuit pentru bebeluși lipsește, în continuare, în Prahova. Licitația pentru achiziție este în curs apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns