Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Federația SANITAS, protest de amploare în toată țara, inclusiv la Ploiești

federatia-sanitas,-protest-de-amploare-in-toata-tara,-inclusiv-la-ploiesti

Federația SANITAS organizează un protest de amploare în fața tuturor sediilor Prefecturilor din țară, inclusiv la Ploiești. Protestul va fi organizat marți, 12 ianuarie, și, potrivit unui comunicat de presă emis de Federația SANITAS, pichetarea vine ca un răspuns la “refuzul Guvernului de a respecta legea și de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaților din Sănătate și Asistență Socială”, fapt considerat de reprezentanții SANITAS “o jignire la adresa fortului pe care fiecare dintre aceștia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni.”

În comunicatul de presă amintit mai sus, SANITAS mai precizează că a decis organizarea mai multor acțiuni menite să revendice aplicarea Legii 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice/ stabilirea sporului de condiții prin raportare la salariul de bază aflat în piață/ și acordarea stimulentului de risc salariaților din asistența socială.

Marți, 12 ianuarie, între orele 12.00-13.00 organizațiile județene SANITAS vor protesta în fața sediilor Prefecturilor, inclusiv la Ploiești. În aceeași zi, potrivit comunicatului de presă, vor fi solicitate comisii de dialog social la nivelul fiecărei Prefecturi.

Totodată, proteste vor fi organizate și în fața sediilor Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor, Guvernului și Parlamentului României.

La Ploiești, protestul a fost aprobat cu participarea a maxim 100 de persoane, regulă impusă de restricțiile din contextul epidemiei de coronavirus și, totodată, cu respectarea măsurilor de protecție.

Post-ul Federația SANITAS, protest de amploare în toată țara, inclusiv la Ploiești apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns