Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Peste 1000 de directori de școli au fost înlocuiți din funcție. Scandal în coaliția PNL-USR

peste-1000-de-directori-de-scoli-au-fost-inlocuiti-din-functie.-scandal-in-coalitia-pnl-usr

Peste 1000 de directori de școli au fost înlocuiți din funcție după ce le-au expirat mandatele. Decizia inspectorilor școlari generali, luată cu acordul ministrului PNL al Educației, a declanșat o criză în coaliția de guvernare.

Liderul USR, Dan Barna, a reacționat dur pe Facebook după demiterea directorilor de școli, măsură pe care o consideră ”un demers rușinos, de mimetism de tip psd-ist”.

”Legea Educatiei Naționale, Art 258 (7), lasă acest atribut de numire a directorilor de școli la bunul plac al inspectorilor școlari generali care fac, cu marginale excepții, ce-au vazut și au învățat de 30 de ani: se schimbă Guvernul, vine oportunitatea, reglăm conturile sau respectam ordinele și schimbăm buni, răi, cu de-ai noștri, oricare ar fi ei.

Abuzul de tribalism politic este o apucătură reflexă care trebuie înlocuită cu măsuri sistemice reale, nu doar cu demiterile eventuale ale unor inspectori generali despre care vom constata probabil în zilele următoare că au făcut exces de zel sau de obediență” a transmis Barna.
Invitat în studioul Știrilor Pro TV, sâmbătă dimineață, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a comentat această măsură astfel: ”Profesionalizarea managementului este o prioritate pentru noi. Ne dorim directori de școli bine pregătiți. Toți cei cărora le expiră mandatele vor avea posibilitatea de a participa la un concurs”.

Articolul Peste 1000 de directori de școli au fost înlocuiți din funcție. Scandal în coaliția PNL-USR apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns