Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

O universitate din Marea Britanie a dezvoltat un test care poate depista COVID-19 în cinci minute

o-universitate-din-marea-britanie-a-dezvoltat-un-test-care-poate-depista-covid-19-in-cinci-minute

Cercetători de la Universitatea din Birmingham au anunţat că au dezvoltat un nou test pentru depistarea COVID-19 care poate produce rezultate în mai puţin de cinci minute, a informat agenţia Xinhua, preluată de Agerpres.
Noul test reduce metoda de testare la un singur pas şi foloseşte o metodă alternativă de amplificare denumită EXPAR (Reacţie de Amplificare Exponenţială), a precizat universitatea.
Nou metodă poate reduce timpul de testare de la 30 de minute la mai puţin de cinci minute oferind rezultate exacte, a relatat presa locală.
Poate fi realizat folosind echipament standard de laborator, în comparaţie cu testele PCR (Reacţie de Polimerizare în Lanţ), care necesită temperaturi mai înalte pentru a separa catene de ADN ca parte din procesul de amplificare, potrivit universităţii.
Anunţul referitor la noul test survine în momentul în care Anglia a intrat într-un nou lockdown naţional, al treilea de la debutul pandemiei de coronavirus pe teritoriul Marii Britanii.
Scoţia a intrat de asemenea într-un nou lockdown şi a recurs la închiderea şcolilor până pe 1 februarie 2021.
Pentru ca viaţa să revină la normal, ţări precum Marea Britanie, China, Rusia şi Statele Unite au dus o luptă contracronometru pentru dezvoltarea unor vaccinuri împotriva coronavirusului, mai menţionează Xinhua.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns