Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

La Ploiești, operatorul de salubritate decide cum lucrează pe banii primăriei, nu invers. FOTO-DOCUMENT

la-ploiesti,-operatorul-de-salubritate-decide-cum-lucreaza-pe-banii-primariei,-nu-invers.-foto-document

“Inversare de roluri” între Regia Autonomă de Servicii Publice (RASP) Ploiești și operatorul de salubritate Rosal. În mod normal, municipalitatea, prin RASP, este cea care trebuie să traseze programul de lucru al operatorului în funcție de necesitatea din oraș. Însă, un document intrat în posesia redacției Incomod arată că în realitate lucrurile stau invers.

Operatorul de salubritate Rosal intervine în Ploiești pentru curățenia căilor publice în baza unui contract semnat cu primăria. Rolul RASP este acela de a comanda lucrări operatorului, iar ulterior de a monitoriza că prestarea serviciilor se face corespunzător. Prin comandarea lucrărilor de salubritate, RASP practic stabilește programul de lucru al operatorului.

Un document pe care îl puteți consulta la finalul articolului arată, însă, că în realitate operatorul Rosal informează RASP care este programul de lucru, inversându-se astfel rolurile. Documentul transmis de Rosal către RASP este semnat de Cătălin Ioniță, directorul filialei Prahova a operatorului de salubritate și este adresat directorului RASP, Raul Petrescu.

Potrivit unor surse din administrație, Raul Petrescu a semnat că a luat de cunoștință de informarea transmisă de Rosal, acceptând astfel tacit ca operatorul să presteze servicii plătite de primărie după bunul său plac. Pe același model, în curând poate o să vedem la Ploiești și că operatorul de termie decide să funcționeze iarna după programul de vară, sau că iluminatul stradal se aprinde la ora dorită de operator și nu la cea decisă de municipalitate…

Uite cum o firmă privată decide după bunul plac cum lucrează pe banii primăriei, pe bani publici adică, din prisma unei prietenii, cel mai probabil. În Ploiești este de notorietate prietenia dintre Cătălin Ioniță, directorul Rosal Prahova, și Raul Petrescu, directorul RASP (foto-dreapta Raul Petrescu și Cătălin Ioniță).  Astfel, în loc ca RASP-ul condus de Petrescu să traseze sarcini clare operatorului de salubritate, să-i stabilească un program de curățenie care să fie conform cu necesitatea din oraș și să se asigure că Rosal prestează servicii corespunzătoare, în realitate Ioniță, directorul Rosal, informează RASP cum are chef să presteze aceste servicii, iar Petrescu ia la cunoștință, adică acceptă tacit inversarea rolurilor.

Reamintim și faptul că în ultimii ani municipalitatea a plătit facturi record pentru salubritatea din Ploiești către firma Rosal, iar fostul primar Adrian Dobre a anunțat în iulie 2019 că a formulat plângere penală după ce a descoperit lucrări fictive în ceea ce privește salubritatea, care în realitate nu erau prestate, dar erau confirmate de RASP ca fiind efectuate și apoi plătite de primăria Ploiești către Rosal. Detalii aici!

Mai jos puteți consulta documentul prin care Rosal a informat RASP cu privire la programul de lucru:

Post-ul La Ploiești, operatorul de salubritate decide cum lucrează pe banii primăriei, nu invers. FOTO-DOCUMENT apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns