Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

În Prahova, un nou proiect dedicat celor cu tulburări din spectrul autist

in-prahova,-un-nou-proiect-dedicat-celor-cu-tulburari-din-spectrul-autist

N.D.

Înființată de părinți ai copiilor cu tulburări din spectrul autist din Câmpina cu scopul de a susține servicii pentru integrarea acestora în comunitate și de a promova cauza și drepturile persoanelor cu Tulburarea de Spectru Autist, Asociația Glasul Autismului a demarat, la începutul acestui an, un nou proiect. Este vorba despre cel intitulat “Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”, care se va desfășura pe o perioadă de 9 luni, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Potrivit reprezentanților asociației menționate, proiectul răspunde cerinței de suport și informații în rândul părinților copiilor cu dizabilități care au acces redus la servicii de integrare din comunități rurale defavorizate din județul Prahova, inclusiv din Câmpina. Concret, 60 de părinți ai copiilor cu dizabilități, în mod special cu autism, vor beneficia de întâlniri informative pe teme legate de accesul la servicii în comunitate, iar alți 15 părinți singuri, în special mame, vor beneficia de sprijin în cadrul unui grup de suport pe durata proiectului. Cu toții vor fi implicați în analiza situației realizată în cadrul proiectului și în formularea și susținerea activității referitoare la integrarea persoanelor cu dizabilități și accesul la servicii de suport adresate autorităților locale. De asemenea, 45 de persoane, reprezentând societatea civilă (ONGuri, grupuri de inițiativă, voluntari), vor participa la trei cursuri ce vor acoperi teme legate de strângerea de fonduri, management de proiect și avocatură, în vederea dezvoltării de servicii la nivel local. Nu în ultimul rând, părinții copiilor cu dizabilități și 15 voluntari vor colabora în organizarea unui eveniment de socializare și joacă și vor dezvolta o campanie de sensibilizare în Câmpina și comunitățile rurale învecinate, campania fiind adresată publicului larg, aceasta având ca scop creșterea conștientizării cu privire la nevoia de integrare și drepturile persoanelor cu dizabilități.
Totodată, proiectul va aborda și cerințele de resurse și informații în rândul organizațiilor societății civile care își doresc să poată dezvolta servicii de suport pentru grupurile vulnerabile, dar nu au capacitatea să o facă.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns