Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

CNAIR a prelungit termenul de evaluare a ofertei de revizuire a studiului de fezabilitate pentru autostrada Ploiești-Brașov

cnair-a-prelungit-termenul-de-evaluare-a-ofertei-de-revizuire-a-studiului-de-fezabilitate-pentru-autostrada-ploiesti-brasov

V. Stoica

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar fi trebuit să încheie luni, 18 ianuarie, evaluarea ofertei depuse de Consitrans în cadrul procedurii de achiziție a serviciilor de completare / revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru «Autostrada București – Brasov, tronson Ploiești – Brașov».
Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că a fost prelungită perioada de evaluare a singurei oferte primite pentru elaborarea serviciilor esențiale pentru documentația destinată achiziției lucrărilor la cea mai așteptată arteră rutieră din România, parte a A3, care să facă legătura dintre București – Ploiești – Brașov în condiții normale, de secol XXI.
Astfel, evaluarea financiară a ofertei Consitrans ar trebui să se încheie cel târziu pe 5 februarie 2021, dacă nu cumva și acest termen va fi extins.
La deschiderea ofertelor, în noiembrie 2020, Consitrans, singurul ofertant, a venit cu propuneri tehnice și financiare în fața autorității contractante (CNAIR) și cu șapte subcontractanți. Este vorba despre Artera Proiect, East Water Drillings, Drum Proiect, Institutul de Arheologie Vasile Pârvan, Geostud, Pirotehnic OSB și Geo-Serv.
Un contract estimat la peste 57,6 milioane de lei fără TVA, prin care ar trebui să fie reactualizată documentația, procedură în urma căreia CNAIR va putea să reia și achiziția execuției lucrărilor pentru autostrada Ploiești-Brașov, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră din România, eșuat de nenumărate ori.
La începutul lui 2021, Mariana Ioniţă, directorul general al CNAIR, a declarat, la Digi24, că lucrările la autostrada Ploieşti-Braşov nu vor începe mai devreme de trei ani.
Șefa Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere preciza, în cadrul unui interviu la postul de televiziune menționat, că oferta este în analiză și că speră în realizarea unei documentaţii bune care să permită o implementare rapidă a execuţiei lucrărilor.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns