Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Cum și-au împărțit prefecturile partidele de la guvernare. Bucureștiul revine USR-PLUS, care îl va înlocui din funcție pe Traian Berbeceanu

cum-si-au-impartit-prefecturile-partidele-de-la-guvernare.-bucurestiul-revine-usr-plus,-care-il-va-inlocui-din-functie-pe-traian-berbeceanu

Coaliția de guvernare formată din PNL, USR-PLUS și UDMR și-a împărțit funcțiile de prefecți și subprefecți în urma negocierilor purtate luni seară, informează News.ro, care citează surse politice.

Prefectura București a revenit USR-PLUS. Surse din USR au afirmat pentru News.ro că postul a fost cedat PLUS, urmând ca această formațiune să decidă dacă îl menține sau nu în funcție pe Traian Berbeceanu, actualul prefect.

În restul țării, PNL va avea prefecți în județele Alba, Bistrița-Năsăud, Braşov, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

USR a mai primit în urma negocierilor posturile de prefect în județele Argeș, Bacău, Brăila, Galați, Gorj, Ialomița, Maramureș, Suceava și Timiș. În schimb, prefecturile Buzău, Harghita, Tulcea, Vaslui și cea a Capitalei ar urma să revină PLUS.

UDMR va numi prefecți în județele Arad, Cluj, Covasna, Satu Mare și Sălaj.

În urmă cu o săptămână, liderul PNL, Ludovic Orban, anunța că PNL va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți, USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR va avea 5 prefecți și 10 subprefecți.

Potrivit surselor citate, Prefectura Cluj a fost îndelung disputată, iar în cele din urmă a revenit UDMR, în timp ce liberalii au primit Prefectura Bihor.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns