Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Consiliul Județean Prahova propune desființarea Direcției de Pază și Direcției Județene de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene – proiect

consiliul-judetean-prahova-propune-desfiintarea-directiei-de-paza-si-directiei-judetene-de-protectia-plantelor-si-de-intretinere-a-drumurilor-judetene-–-proiect

Discuția legată de desființarea Direcției de Pază a Consiliului Județean Prahova a fost lansată încă de anul trecut, când a fost propusă și aprobată reducerea numărului de posturi de la CJ Prahova. Mai nou, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Prahova, de săptămâna viitoare, va figura un proiect care vizează desființarea, începând cu 1 martie 2021, a Direcției Județene de Pază Prahova. Propunerea mai vizează ca, tot cu data de 1 martie, să fie desființată Direcția Județeană de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene.

Dacă proiectul va fi aprobat, desființarea Direcției de Pază a Consiliului Județean Prahova ar urma să aibă loc începând cu data de 01 martie 2021.

„Serviciului de pază pentru bunurile imobile din administrarea Consiliului Județean Prahova, a instituțiilor si serviciilor publice subordonate acestuia, se va realiza prin pază proprie sau prin externalizare, după caz”, se mai prevede în proiectul care se va afla pe ordinea de zi a ședinței CJ Prahova.

Proiectul de hotărâre propune desființarea posturile existente în organigrama Direcției Județene de Pază Prahova, respectiv un număr de 159 posturi din care 24 posturi – funcții publice și 135 posturi de natură contractuală.

Conform raportului anexat la proiect, adoptarea acestei hotărâri va genera „o economie la bugetul județului pentru anii 2021-2024 în sumă de circa 46.272 mii lei, respectiv 11.568 mii lei anual”.

Totodată, Consiliul Județean Prahova a inițiat un proiect de hotărâre care vizează desființarea începând cu 01 martie 2021 a Direcției Județene de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene Prahova. Dacă proiectul va fi aprobat continuitatea serviciilor se va realiza prin externalizare.

Astfel, dacă proiectul va fi aprobat se vor desființa un număr de 59 de posturi de natură contractuală, iar potrivit raportului anexat la proiect acest demers va determina o economie la bugetul județului pentru anii 2021-2024 în sumă de circa 30.416 mii lei, respectiv 7.604. mii lei anual.

Articolul Consiliul Județean Prahova propune desființarea Direcției de Pază și Direcției Județene de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene – proiect apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns