Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Protest al sindicaliștilor de la Penitenciarele Târgşor și Ploiești, în fața Ministerului Justiției

protest-al-sindicalistilor-de-la-penitenciarele targsor-si-ploiesti,-in-fata-ministerului-justitiei

F. T.

Ieri dimineață, începând cu ora 11, reprezentanţi ai Sindicatelor Equitas (președinte Adrian Grigoroiu, Penitenciarul Târgşor) și Solidaritatea (lider, Constantin Gheorghe, Penitenciarul Ploiești), au protestat în fața Ministerului Justiției, alături de alți sindicaliști din cadrul Cartel Alfa, față de înghețarea salariilor și alte nereguli care – în opinia acestora – se regăsesc în sistem.

Potrivit lui Adrian Grigoroiu, liderul de sindicat de la Târgşor, care ne-a trimis și imaginile de la acțiunea de protest, „ministrul Justiției, domnul Stelian Ion, a dovedit că nu este un bun partener de dialog, tratând cu superficialitate problemele transmise de către sindicate la începutul lunii ianuarie.(…)
Sistemul penitenciar este în colaps și, dacă nu vor exista intervenții majore din partea decidenţilor, problemele se vor acutiza. Niciodată nu a fost înregistrat așa număr mic de cadre. Suntem cu puțin peste 11.000 dintr-un necesar de 20000 (la nivel național – n. n.). Nu s-a schimbat nimic în sistemul penitenciar de ani de zile. Condițiile de muncă sunt deplorabile, lipsesc mijloace de transport, lipsesc mijloacele de comunicare de pe secțiile de deținere, iar clădirile sunt într-o stare avansată de degradare”.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns