Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Pro România renunță la fuziunea cu ALDE. Ce efecte ar putea să aibă în Prahova

pro-romania-renunta-la-fuziunea-cu-alde.-ce-efecte-ar-putea-sa-aiba-in-prahova

Biroul Executiv (BEx) al PRO România a decis, marți, convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE. La Prahova, momentan, nu a fost luată o decizie în acest sens.

Pactul de colaborare Victor Ponta, președintele Pro România, și Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, privind o posibilă fuziune între cele două formațiuni politice, se destramă. Biroul Executiv (BEx) al Pro România a decis, marți, convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE.

Congresul Național Extraordinar al Pro România ar urma să aibă loc pe data de 26 februarie, când pe ordinea de zi ar urma să se discute și despre întreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE.

„Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare”, se arată în comunicatul Pro România.

Se schimbă configurația politică

La Prahova, posibila fuziune între Pro România și ALDE era una favorabilă pentru cele două formațiuni politice în contextul în care reprezentarea în CJ Prahova era de opt consilieri județeni (cinci aleși de la Pro România – unul dintre aleși, Florina Alina Dragna, urmând să fie validat chiar miercuri, în ședința CJ Prahova, și trei de la ALDE), iar la Consiliul Local Ploiești grupul Pro România – ALDE era format din cinci consilieri locali (trei Pro România și doi – ALDE).

Decizia comunicată la nivel central cu privire la întreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE nu a fost, momentan, discutată la nivel local.

„Vom decide în forurile statutare și vom veni cu un punct de vedere unitar”, a precizat consilierul județean Mădălina Lupea, prim-vicepreședintele Pro România, filiala Prahova.

„Am primit, ieri, informarea de la Biroul Executiv. Așteptăm întrunirea Biroului Permanent, pentru a transmite un punct de vedere”, a precizat consilierul local Cristian Ganea, președintele Pro România, filiala Ploiești.

Congresul Național Extraordinar al PRO România va avea loc pe data de 26 februarie a.c., începând cu ora 15.00 și se va desfășura online, pentru respectarea măsurilor de siguranță în contextul pandemiei, a anunțat Biroul Executiv (BEx) al PRO România.

Foto ARHIVA

Articolul Pro România renunță la fuziunea cu ALDE. Ce efecte ar putea să aibă în Prahova apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns