Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Johnson&Johnson a cerut aprobarea vaccinului său anticovid în SUA şi va face acelaşi lucru şi în UE

johnson&johnson-a-cerut-aprobarea-vaccinului-sau-anticovid-in-sua-si-va-face-acelasi-lucru-si-in-ue

Johnson & Johnson a anunțat că a cerut agențiilor de reglementare din SUA să autorizeze vaccinul său contra Covid 19, administrat într-o singură doză, și că va solicita aprobarea autorităților europene în săptămânile următoare, transmite Agenţia Reuters, preluată de Agerpres.
Solicitarea către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) vine după anunțul din 29 ianuarie în care a spus că vaccinul are o rată de 66% în prevenirea infecțiilor, cifră rezultată din testele pe scară largă făcute la nivel global.
FDA a spus că a convocat comitetul său pentru vaccinuri pe 26 februarie, pentru a discuta solicitarea companiei de a obține autorizarea pentru folosirea de urgență a produsului Johnson & Johnson.
Vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna au fost autorizate la o zi după astfel de ședințe ale comisiei respective.
Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna, cel al J&J nu are nevoie de administrarea celei de-a doua doze, nici de transport cu congelatoare.
Directorul științific al companiei spune că J&J va putea să furnizeze vaccinul pentru inoculări începând cu luna martie, având deja doze produse. Statele Unite au un contract pentru 100 de milioane de doze, în schimbul cărora va plăti 1 miliard de dolari.
Compania spune că le va putea livra în prima parte a anului. SUA au opțiunea de a cumpăra alte 200 de milioane de doze. Obiectivul J&J este de a produce 1 miliard de doze în 2021, în unități din SUA, Europa, Africa de Sud și India.
Testele clinice au implicat aproape 44.000 de voluntari din opt țări, nivelul de protecție contra Covid-19 fiind de 72% la testele din SUA, 66% în America Latină și 57% în Africa de Sud, unde circulă variante ale coronavirusului.
Potrivit testelor, vaccinul a fost eficient în proporție de 85% în prevenirea unei forme grave de Covid-19 și a spitalizării cu această boală în toate țările unde a fost testat, la 28 de zile după imunizare.
Vaccinul J&J folosește un virus de răceală obișnuită (adenovirusul tip 26) pentru a introduce proteine ale coronavirusului în celule și a declanșa un răspuns imunitar.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns