Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Încă un cadru medical din Prahova cu reacție alergică la vaccinul anti-COVID

inca-un-cadru-medical-din-prahova-cu-reactie-alergica-la-vaccinul-anti-covid

Până la data de 08 ianuarie 2021, dintre cele 2750 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2 care au ajuns în județ, 2621 au fost consumate (ora raportării – 13.30), alte 129 fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar.

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, alte 625 de doze, solicitate de către centrele de vaccinare, vor ajunge în Prahova și vor fi distribuite de către DSP, pe parcursul zilei de sâmbătă, 09 ianuarie, în teritoriu.

În ultimele 24 de ore a fost raportată o nouă reacție adversă, apărută în urma imunizării cu serul produs de BioNTech/Pfizer.

”Este vorba despre un cadru medical, vaccinat la un centru din Ploiești, care a prezentat cefalee, înțepături la nivelul feței, tahicardie, frison.

Persoana în cauză era sub supraveghere medicală post-vaccinare, iar, în prezent, este în stare bună, nefiind necesară internarea. În total, în județul nostru, de la debutul vaccinării (31 decembrie 2020) și până în prezent au fost raportate două reacții de tip alergic apărute în urma administrării vaccinului împotriva noului coronavirus”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Prahova.

Vă reamintim faptul că  în urmă cu o zi, o altă persoană din Prahova a avut o reacție alergică la vaccinul anti-COVID 19. Primele reacții au aparut la 5 minute de la vaccinare. Aceasta era în camera de supraveghere post-imunizare. Reactiile au fost: înroșirea feței, întepături/furnicături în zona bărbiei și senzație de sufocare, durere de cap. Cadrul respectiv a fost cooperant tot timpul. Cam în 10 minute, conform epidemiologului de la centrul de vaccinare din Ploiești, persoana și-a revenit, nemaifiind prezent niciunul dintre simpromele amintite. Persoana respectivă se știa ca fiind alergică la unele medicamente, dar la niciuna dintre substanțele conținute de vaccin. Nu a necesitat internare.

Post-ul Încă un cadru medical din Prahova cu reacție alergică la vaccinul anti-COVID apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns