Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

După proiectul-pilot din 2019, CNAIR cheltuie 70,8 milioane de lei pe parapete cu rulouri pentru drumurile naţionale

dupa-proiectul-pilot-din-2019,-cnair-cheltuie-70,8-milioane-de-lei-pe-parapete-cu-rulouri-pentru-drumurile-nationale

V.Stoica

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pregătește instalarea a 21.000 de metri liniari de parapete rutiere pe rulouri în cele mai problematice sectoare de drumuri din rețeaua pe care o administrează în întreaga țară.
După ce, la finalul anului 2019, CNAIR a montat, în cadrul unui proiect pilot, câteva sute de metri de astfel de parapete de protecție, chiar din prima săptămână a acestui an a lansat procedura de achiziție destinată achiziției, transportului și montajului acestor parapete pe rulouri, despre care reprezentanții companiei spun că sunt mult mai sigure pentru participanții la traficul rutier decât cele fixe, existente în prezent pe drumurile naționale sau pe autostrăzile din România.
Prețul este însă pe măsură, pentru că valoarea celor 21.000 de metri liniari de parapete se ridică la circa 70,8 milioane de lei. Un calcul simplu arată că un metru de parapet costă aproximativ 3.370 de lei fără TVA.
În 2019, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat lucrările de montare a parapetelor rutiere pe rulouri, pe DN 7, la Chitila, pe circa 350 de metri.
CNAIR prezintă parapetele pe rulouri ca pe “un sistem de protecție inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor. Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeței carosabile. Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecție să obțină rezultate pozitive deosebite în crash – teste de siguranță rutieră, performanțele superioare fiind datorate elementelor avansate de design și siguranță”.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns