Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Cum se începe școala, pe 8 februarie, în Prahova. Scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județ

cum-se-incepe-scoala,-pe-8-februarie,-in-prahova.-scenariul-de-functionare-pentru-fiecare-unitate-de-invatamant-din-judet

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit vineri, 05.02.2021, într-o nouă ședință extraordinară, organizată în sistem audioconferință, pentru a supune dezbaterii și aprobării Hotărârea nr.8/2021, prin care au fost stabilite scenarii pentru reînceperea școlii prin prezența fizică a preșcolarilor și școlarilor în unitățile de învățământ, începând cu data de 08.02.2021.

Decizia CJSU a fost luată în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Educației și ministrului Sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, membrii CJSU Prahova au adoptat scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, începând cu data de 08.02.2021, și în baza propunerilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din județul Prahova, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova.

Scenariile aprobate de către CJSU le puteți consulta în ANEXA (IMAGINILE ATAȘATE) care face parte integrantă din hotărârea menționată.

Scenariul 1 (sau scenariul „verde“) – Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Se aplică acolo unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Scenariul 2 (sau scenariul „galben“)

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor protecție

b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Se aplică acolo unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Scenariul 3 (sau scenariul „roșu“)

a) Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar

b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Se aplică acolo unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Măsurile pentru diminuarea impactului riscului răspândirii infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2 vor fi actualizate ori de câte ori situația o impune.

Articolul Cum se începe școala, pe 8 februarie, în Prahova. Scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județ apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns