Cum pui bazele unei firme fara stres si griji

partidele-cer-decontarea-a-aproape-30,5-milioane-de-euro-drept-cheltuieli-electorale-din-campania-pentru-alegeri-parlamentare

Este macar posibil asa ceva? Raspunsul pe care ti-l va oferi AxA Cont este DA! Ai toate sansele sa infiintezi o firma fara grijile si stresul pe care intregul proces il presupune. Pentru asta ai nevoie de consultanta si consiliere din partea unor persoane cu experienta, profesioniste. De asta am mentionat adineauri numele unei firme care este biletul tau catre infiintarea unei firme cu sanse de reusita.

Poate este prima data cand incerci sau deja ai cateva incercari de a avea propria firma in spate. Nu te ingrijora, nu esti singura persoana care se simte coplesita de toata umblatura si hartogaraia pe care procesul de infiintare pfa sau SRL le implica.

Lucrurile pot fi foarte simple pentru tine. De fapt, daca te decizi sa apelezi la ajutorul specializat oferit de echipa acestei societati, e suficient sa trimiti prin e-mail actele necesare. Mai exact vor avea nevoie de la tine de:

  • CI asociati
  • Trei variante de denumiri pentru firma
  • Dovada sediului social reprezentata de un contract de vanzare – cumparare/extras de carte funciara

Pasii pentru infiintarea societatii sunt destul de complecsi. Este drept ca nu e chiar floare la ureche sa duci la bun sfarsit un astfel de plan. Asta nu inseamna ca este imposibil. Iata ce anume trebuie bifat in acest sens.

  • Identificarea corecta a codurilor CAEN
  • Rezervarea denumirii societatii
  • Executarea unui contract de sediu
  • Realizarea documentelor pentru a inmatricula societatea
  • Intocmirea actelor necesare pentru notar
  • Depunerea dosarului la Registrul Comertului
  • Ridicarea actelor societatii de la Registrul Comertului

Bineinteles, poti citi mai in detaliu despre cum decurge acest proces direct de pe site-ul lor, pe axacont.ro. Tot acolo gasesti si alte informatii care te-ar putea interesa, precum pasii ce urmeaza dupa ce ai infiintat PFA-ul sau SRL-ul, cum poti gestiona mai bine totul astfel ca directia in care se indreapta business-ul sa fie cea dorita de tine.

Fara doar si poate vei vedea ca fiscalitatea din Romania iti poate da adevarate batai de cap. Este si motivul pentru care e de preferat sa beneficiezi de o informare corecta si sigura cu privire la aceasta. Si un astfel de serviciu este disponibil la AxA Cont.

In situatia in care esti inca in dubii cu privire la forma juridica potrivita, desi initial ai optat pentru PFA, e bine sa te pui in tema legat de ce presupune infiintarea unui SRL. Anumite avantaje ar putea sa te atraga de partea acestei alegeri. De exemplu, obligatiile sociale constituie o raspundere pentru asociati doar in limita aportului lor.

De asemenea, la inceput nu vei fi platitor de TVA. De fapt asta se intampla abia atunci cand depasesti plafonul de TVA, acesta fiind in valoare de 300 000 lei. Da, e posibil sa devii platitor de TVA si in conditiile in care ceri asta.

Un alt avantaj de mentionat vizavi de aceasta forma juridica e faptul ca exista un plafon minim stabilit de lege cu privire la capitalul social in valoare de 1 leu. Vei vedea ca expertii societatii mentionate recomanda valoarea de 200RON, explicatia fiind plauzibila: astfel se poate face o impartire adecvata a partilor sociale.

Fara a mai spune altceva despre asta, te las sa te convingi de importanta unui astfel de ajutor specializat, solicitandu-l cu incredere.

administrator

Related Articles