De ce sa folosesti lemnul pentru incalzire iarna aceasta

centrala-pe-lemne

In ultimii ani putem observa o tendinta de crestere a preturilor atat pentru gazele naturale cat si pentru electricitate, motiv pentru care tot mai multe persoane aleg sa caute alternative pentru incalzire. Prin urmare, majoritatea dintre ele se intorc la combustibilul solid care a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru foc si, automat, pentru incalzire. 

Lemnul a ramas inca o categorie de combustibil accesibila ca pret, iar astfel poate fi explicata trecerea la sistemele de incalzire pe baza de combustibil solid. Practic, tot mai multe persoane folosesc  centrala pe lemne iar asta in primul rand datorita numeroaselor beneficii de care se bucura in urma utilizarii lemnului pentru incalzire.

Inainte de a vorbi despre motivele pentru care ar trebui sa iei in calcul folosirea combustibilului solid pentru incalzire, trebuie sa precizam faptul ca arderea lemnului a fost eficientizata foarte mult de evolutia tehnologiei, centralele pe lemne fiind imbunatatite foarte mult, obtinandu-se astfel o autonomie generoasa dar si un randament excelent.

Iata deci de ce ar trebui sa folosesti si tu lemnul pentru incalzirea casei tale:

Combustibil ecologic si regenerabil

Lemnul este una dintre putinele materii prime regenerabile si ecologice totodata. Prim urmare, este putin probabil ca peste ceva timp sa fii nevoit sa platesti taxe suplimentare pentru folosirea unui sistem de incalzire anume, asa cum se poate intampla in cazul incalzirii folosind o centrala pe gaz. 

Lemnul este o resursa regenerabila dar si ecologica atata timp cat este folosita in mod responsabil. Arderea este una completa, mai ales daca se face intr-o centrala premium asa cum sunt cele Liepsnele, emisiile fiind aproape minime. 

Depozitare facila

Un alt avantaj al lemnului pentru foc este faptul ca este foarte usor de depozitat. Atata timp cat locuiesti la casa, dispui cu siguranta si de o curte suficient de spatioasa pentru a amenaja o anexa in care sa iti depozitezi lemnul pentru foc. Nu este o investitie mare si totodata iti garanteaza faptul ca lemnul va fi pastrat in cele mai bune conditii, pentru ca atunci cand este folosit pentru alimentarea centralei sa aiba un grad minim de umiditate.

Mai mult decat atat, mai poti lua in calcul faptul ca multe dintre centralele pe lemne disponibile la ora actuala pe piata pot folosi mai multe tipuri de combustibil, prin urmare vei avea foarte multe solutii la indemana.

Nimic nu se risipeste

Atunci cand lemnul este folosit pe post de combustibil principal pentru incalzire, te vei bucura de intreaga sa putere calorica. Alegand o centrala Liepsnele, ti se garanteaza arderea completa a lemnului, folosindu-se intreaga sa putere calorica. Astfel, te vei bucura de o ardere indelungata, eficienta si comoda prin faptul ca nu va trebui sa pui prea des lemne pe foc.

Chiar si cenusa rezultata in urma arderii lemnului poate fi folosita in scopuri practice. Mai exact, aceasta este un foarte bun ingrasamant natural, asa ca o poti folosi pentru gradina de legume.

Nu favorizeaza defrisarile

Exista si persoanele care critica folosirea lemnului pentru incalzire folosind ca argument principal defrisarile care reprezinta intr-adevar o problema cu care tara noastra se confrunta la ora actuala. Cu toate acestea, ar trebui sa specificam faptul ca o cantitate minima din lemnul taiat anual mai mult sau mai putin legal este folosit pentru incalzire.

De fapt, cea mai mare parte a lemnului defrisat din Romania este prelucrat si pleaca de cele mai multe ori catre export. Prin urmare, folosirea unei centrale pe lemne nu incurajeaza catusi de putin defrisarile, ci dimpotriva, principalii furnizori de lemn pentru foc punand accent pe impaduriri intocmai pentru a avea mereu la dispozitie aceasta resursa avantajoasa.

Costuri minime pentru incalzire

Un alt motiv pentru care ar trebui sa folosesti lemnul pentru incalzire, este intocmai faptul ca vei beneficia de costuri foarte avantajoase. Totusi, asa cum spuneam si mai sus, trebuie sa folosesti o centrala performanta pentru ca nici macar un procent minim de putere calorica a lemnului sa nu se piarda.

Ca si concluzie, te invitam sa vezi oferta de centrale pe lemne pe care site-ul centrale-lemne-liepsnele.ro o prezinta!

editor

Related Articles