Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Cal abandonat într-un șanț din localitatea Băicoi. Animalul înghețat și cu un picior fracturat, salvat de voluntari

cal-abandonat-intr-un-sant-din-localitatea-baicoi.-animalul-inghetat-si-cu-un-picior-fracturat,-salvat-de-voluntari

Voluntarii de la asociația Save the Horses România au intervenit duminică, 17 ianuarie, pentru a salva un cal care agoniza într-un șanț din orașul prahovean Băicoi, a notat Ziarul Incomod.

Calul a fost ridicat cu greu din șanțul în care căzuse, iar acum este în siguranță, la un adăpost. Nu se știe deocamdată cât timp a stat în șanț și cine este proprietarul care l-a abandonat, fără să-i acorde un minim de ajutor.

Cal abandonat într-un șanț din localitatea Băicoi. Animalul înghețat și cu un picior fracturat, salvat de voluntari
Iapa, abandonată într-un șant

„Suntem rezervați în privința șanselor, căci greul abia acum începe, însă dacă e să aibă șansa și să reziste organismul ei la toată durerea, stresul și chinul prin care a trecut, noi o susținem”, notează asociația, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Are o fractura la nivelul metatarsului drept, însă nu știm momentan cât e de gravă, încercăm să îi facem radiografii. Problema este cât de afectată e la nivel intern, dacă are vreo hemoragie, dacă sunt afectați plămânii… Am crezut de câteva ori că moare, atât de rău tremura și respira.

Asociația Save the Horses:

Cei de la asociație intenționează să transporte animalul la o clinică de ecvine din Cluj-Napoca. Luni însă calul, care cântărește în jur de 500 de kilograme, a început să se zbată în remorcă încercând să se ridice, așa că operațiunea a fost amânată.

„Avem maximă nevoie de ajutor, materiale de construcție, mâncare pentru cai, bandaje, medicamente, un veterinar sau un tehnician în zonă care ne poate ajuta cu tratamentele. Toți dorim civilizație și să decurgă lucrurile așa cum ar trebui în cazuri similare, să nu mai avem animale care mor înghețate prin șanțuri, să se intervină imediat, asta poate face diferența între viață și moarte”, mai spun cei de la Save the Horses.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns