Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Porumbeii, un real pericol pentru sănătatea oamenilor

În ciuda faptului că pot fi priviți ca pe o prezență foarte simpatică sau chiar o atracție în centrele orașelor, porumbeii nu sunt atât de inocenți pe cât par. De altfel, în tot mai multe orașe atât din țară cât și din străinătate sunt luate decizii pentru combaterea porumbeilor.

De exemplu, autoritățile locale din tot mai multe localități au decis să interzică hrănirea porumbeilor, întocmai pentru a nu le permite acestora să se înmulțească într-un ritm atât de alert, așa cum au făcut în ultimii ani.

Te întrebi care sunt motivele pentru care sunt luate măsuri și mai ales de ce considerăm că porumbeii sunt un real pericol pentru sănătatea oamenilor? Le vei descoperi continuând să citești articolul nostru!

Porumbeii transmit o mulțime de bacterii!

Înainte de toate, cel mai probabil că nu știai faptul că porumbeii pot transmite o mulțime de bacterii, ce vor cauza serioase probleme de sănătate. Prin simplul fapt că vei respira aerul oferit de un mediu în care trăiesc porumbei sau chiar la contactul cu aceștia, te vei expune la o mulțime de probleme de sănătate pe care sigur nu ți le dorești!

Află că porumbeii poartă bacterii ce pot cauza afecțiuni precum: Histoplasmoza, Criptococoza, Psitacoza sau Salmoneloza. În cazul în care nu ai mai auzit de aceste afecțiuni până acum, cel mai probabil că nici nu îți dorești să faci cunoștință cu ele, nu-i așa?

Toate aceste probleme de sănătate pot fi suficient de convingătoare astfel încât să te determine să iei imediat toate măsurile necesare pentru a-i alunga cât mai departe de locuința ta.

Să nu uităm faptul că porumbeii vor produce foarte multă murdărie, ceea ce este un motiv în plus pentru a sta departe de ei. Vor afecta fațadele clădirilor, vopseaua mașinilor și totodată vor atrage și alți dăunători. Sunt suficiente motive pentru a considera că porumbeii reprezintă un real pericol pentru sănătatea oamenilor? Probabil că da!

Cum scapi de porumbei

Există o mulțime de măsuri pe care le poți lua împotriva porumbeilor. De exemplu, dacă vei adopta o pisică, spiritul său de vânător va crea un mediu mai puțin sigur pentru porumbei, care vor decide să caute un mediu mult mai sigur.

O altă soluție pe care o poți folosi pentru a scăpa de porumbei implică țepii anti porumbei. Instalează-i în zonele unde se așază porumbeii de obicei, iar astfel vei obține un mediu mai puțin confortabil pentru ei. Sună bine, nu-i așa?

De asemenea, în ultima vreme sunt tot mai intens folosite dispozitivele anti porumbei pe care le poți cumpăra de la magazine precum Fara-Daunatori.ro. Un aparat anti porumbei resping destul de ușor porumbeii folosind ultrasunete, semnale acustice sau chiar lumini.

Soluțiile repelente pentru porumbei pot fi și ele o opțiune pentru a-i alunga, așa că le poți avea și tu în vedere.

Sperăm că articolul nostru despre problemele pe care le pot crea porumbeii precum și metodele pe care ți le-am recomandat anterior îți vor fi de folos pentru a evita afecțiunile dar și pagubele pe care porumbeii le creează în mod obișnuit.

administrator

Related Articles