Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Cum îți dai seama când copilul are nevoie de ochelari?

Problemele oftalmologice sunt tot mai  frecvente în rândul copiilor. Se estimează că aproximativ 1 din 10 copii  vor avea probleme cu ochii sau cu vederea în primii ani de viață.  Atunci când și alți membri ai familiei suferă de diverse afecțiuni oculare, probabilitatea de a fi transmise copiilor crește. Dacă ești părinte, te îndemnăm să ‘deschizi bine ochii’ pentru a identifica și a trata eventualele probleme vizuale ale micuțului tău.

Programează o vizită la oftalmolog, dacă observi următoarele simptome la copilul tău:

  • stă aproape de televizor, telefon, tabletă;
  • își poziționează cărțile sau caietele prea aproape atunci când citește sau scrie;
  • observi că îi fug ochii;
  • se freacă frecvent la ochi;
  • este deranjat de lumina puternică;
  • întâmpină dificultăți de concentrare;
  • evită să deseneze, coloreze sau să facă puzzle-uri;
  • se plânge frecvent de dureri de cap sau de ochi.

Viciile de refracție sau nevoia de ochelari

În cadrul consultului oftalmologic medicul testează vederea de aproape, vederea la distanță și verifică eventualele patologii corneene. Așadar, diagnosticul este diferit în funcție de tipul de problemă identificat. În general:

– dacă se constată probleme la vederea de aproape, diagnosticul va fi hipermetropie (cu sau fără astigmatism);

– dacă se constată probleme la vederea la distanță, diagnosticul va fi miopie (cu sau fără astigmatism).

Strabismul

Strabismul sau devierea ochiului este o afecțiune frecventă la copii. Această afecțiune poate să fie evidentă (ochii privesc în părți diferite) sau discretă (apare doar în condiții de oboseală vizuală, la lumină slabă sau când privește ceva atent). Pe lângă partea estetică, strabismul are repercusiuni asupra vederii, cel mai frecvent ochiul care fuge având vedere slabă. Pentru această afecțiune există numeroase metode de tratament, dar rezultatele cele mai bune se obțin când diagnosticul este precoce.

Ambliopia

Ambliopia sau ochiul leneș apare atunci când imaginea unuia dintre ochi este neclară din diferite cauze (diferențe de dioptrii, strabism, opacități ale ochiului) și legătura dintre ochi și creier nu se dezvoltă corespunzător. Ambliopia este o patologie particulară la copii prin faptul că este tratabilă până în jurul vârstei de 7 ani, însă netratată duce la deficit vizual permanent.

Cum alegi ramele de ochelari pentru cei mici?

Criteriile de alegere a unor rame ochelari copii trebuie să țină cont de potrivirea pe fața copilului, funcționalitate și să fie la modă. Este crucial ca rama să se potrivească perfect pe fața copilului deoarece acest lucru facilitează corectarea eficientă a vederii. Trebuie să reziști tentației de a cumpăra o ramă cu o mărime mai mare pentru a o putea folosi și în anul următor. Este posibil ca între timp, să se modifice dioptriile și rama să nu mai fie potrivită cu lentilele noi.

Rama trebuie să fie corespunzătoare cu necesitățile actuale ale copilului și că brațele urmează către ureche o traiectorie dreaptă. De asemenea, trebuie să ții cont și ca materialul să nu cauzeze reacții alergice și ochelarii să fie realizați din materiale care nu se strică rapid. Copii se joacă, aleargă, sau poate chiar și din neatenție, ochelarii pot cădea.

Și nu în ultimul rând, trebuie să te asiguri că indiferent de locul din care ai alege să cumperi ochelarii, aceștia să respecte indicațiile oftalmologului.

Dacă ai nevoie să schimbi ochelarii copilului tău, atunci intră pe website-ul www.ochelaridecopii.ro unde vei putea descoperi rame ochelari în tendințe și unde poți selecta modelul în funcție de necesitățile copilului tău. Ai grijă de vederea celor mici prin a le oferi ochelarii potriviți și de calitate.

administrator

Related Articles