Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Cum va începe școala pe 8 februarie. Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, despre pregătirile care s-au făcut

cum-va-incepe-scoala-pe-8-februarie.-anuntul-ministrului-educatiei,-sorin-cimpeanu,-despre-pregatirile-care-s-au-facut

Scoala ar putea incepe de 8 februarie, o decizie in acest sens urmand a fi luata pe 2 februarie. Potrivit ministruliui Educatiei, Sorin Cîmpeanu, peste 65.000 de elevi au declarat ca nu au avut acces la educatie online, in timp ce 235.000 au declarat ca nu au echipamente necesare, la inceput de pandemie. De asemenea, 280.000 de elevi care spun, pe propria raspundere, ca au avut dificultati in ceea ce priveste accesul la echipamente IT si internet.

“Învătământul hybrid s-a dovedit ineficient din punct de vedere pedagogic. Din perspectiva educatiei, revenirea la scoala este importanta nu doar pentru revenirea la normalitate, ci si pentru a recupera pierderile generate de problemele predarii online. Este absurd sa repari prin online ce ai prierdut prin aceeasi metoda de predare”, a adaugat ministrul Sorin Cimpeanu, in cadrul dezbaterii organizate online de Organizatia Salvati Copiii, potrivit http://ziare.com.

Alexandru Rafila, Reprezentantul Romaniei la OMS, a vorbit despre recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii: “Trebuie sa inceapa scolile, pentru ca toti copiii sa aiba acces la educatie si mai ales copiii mici sa se poata dezvolta normal din punct de vedere psihic si social. OMS are un punct de vedere extrem de clar in aceasta privinta si pune in balanta riscurile legate de pandemie, in ceea ce priveste activitatea scolara si sanatatea mintala a copiilor.

Este un studiu recent, din Belgia, care arata ca impactul deschiderii scolilor asupra pandemiei este minimal. Nu putem discuta despre probleme serioase, cat au fost deschise scolile, sub un procent din profesori si elevi s-au imbolnavit”.

Acesta a anuntat si accelerarea vaccinarii, odata cu introducerea serului produs de AstaZeneca: “Cred ca aceasta criza de vaccin e temporara si in cel mult o luna vom avea o alta perspectiva, inclusiv pentru profesori. In aceste zile s-ar putea autoriza un alt vaccin, e vorba despre cel de la Astra Zeneca, care e mult mai simplu, se poate face la medicul de familie si e mult mai simplu”.

Impactul medical al pandemiei asupra copiilor

Doctorul Mihai Craiu: “Lockdown-ul duce la acutizarea fenomenului depresiv la un sfert dintre copii si apare sindromul post-traumatic. Se intampla si fenomene regresive, se accentueaza fenomene de neglijare si abuz, iar la adolescenti apar idei suicidare”.
In ceea ce priveste vaccinarea copiilor, acesta a precizat ca, la nivel global, numai 1 din cinci parinti ar fi de acord sa-si inscrie copilul intr-un studiu. Doctorul Mihai Craiu a amintit si ca Israelul a inceput vaccinarea adolescentilor.

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a vorbit si despre ultimele decizii pentru redeschiderea scolilor, odata cu cel de-al doilea semestru: “S-a stabilit ca discutia pentru deschiderea scolilor in 8 februarie va fi pe data de 2 februarie, sa nu scapam evolutii importante din perspectiva sanitara. Va urma o sedinta a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta si o hotarare conforma, dupa care, in ipoteza in care, din perspectiva sanitara, deschiderea scolilor ar putea fi facuta, urmeaza un ordin comun al ministrilor Educatiei si Sanatatii. Ar trebui sa il avem pe 3 februarie acest Ordin de ministru.

Cum s-au deschis scolile in alte tari

Tarile care au avut scolile deschise, cu efective asemanatoare cu Romania, in sali de clasa cu suprafete asemanatoare, au demonstrat ca pot desfasura invatamantul si nu a crescut rata de infectare.

Formatiile vor fi complete, teoretic. Practic, ne gandim ca sunt situatii in care elevi, pe baza unui certificat medical, nu vor putea participa fizic, sau prezinta simptome, caz in care nu vor veni la scoala, avem si situatia in care si profesorii au vulnerabilitati certificate medical. Luand in considerare asta, se va asigura natural o situatia mai buna a conditiilor de distantare”.

Ministrul Educatiei a anuntat si cum arata vaccinarea profesorilor: “Estimativ, de la 168. 000 de profesori mergem la un prag de 240.000 de profesori care se vor vaccina”.

Sursa http://ziare.com

Post-ul Cum va începe școala pe 8 februarie. Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, despre pregătirile care s-au făcut apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns