Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Violențe în Napoli din cauza măsurilor anticovid. Populația este amenințată cu un nou lockdown

violente-in-napoli-din-cauza-masurilor-anticovid.-populatia-este-amenintata-cu-un-nou-lockdown

În întreaga lume sunt există segmente ale societății nemulțumite de măsurile restrictive impuse de către autorități.

Sute de persoane au protestat în oraşul italian Napoli în noaptea de vineri spre sâmbătă până la primele ore ale dimineţii împotriva unei interdicţii de circulaţie şi a unei închideri planificate a regiunii, în contextul unei creşteri importante a numărului cazurilor de coronavirus.

Demonstranţii au scandat sloganuri şi s-au adunat în faţa administraţiei regionale, aruncând artificii şi fumigene, în timp ce poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor, relatează agenţia ANSA.

Vincenzo De Luca, preşedintele regiunii Campania, a anunţat vineri că regiunea va intra în lockdown din cauza unei creşteri majore a numărului infectărilor cu coronavirus.

Campania a înregistrat un număr zilnic de 2.280 de cazuri de COVID-19, a declarat De Luca la un eveniment transmis live pe Facebook, o creştere de aproape 50% faţă de cele 1.541 înregistrate joi, scrie Agerpres.

„Vom merge mai departe şi vom închide totul”, a spus el, propunând o închidere de „o lună, 40 de zile”.

Guvernul premierului Giuseppe Conte a rezistat până acum solicitărilor privind introducerea unui lockdown naţional, argumentând că ar exista costuri prea mari din punct de vedere economic şi social.

surse Agerpres și Digi24

Articolul Violențe în Napoli din cauza măsurilor anticovid. Populația este amenințată cu un nou lockdown apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns