Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

VIDEO-În ce condiții lucrează asistentele medicale din România, care îngrijesc bolnavii de COVID

video-in-ce-conditii-lucreaza-asistentele-medicale-din-romania,-care-ingrijesc-bolnavii-de-covid

Epuizare – este cuvântul cel mai des folosit de cadrele medicale pentru a descrie cele aproape șapte luni de când în România a fost depistat primul caz de COVID-19. În continuare o bună parte dintre angajații din sistem vorbesc de lipsa echipamentelor de protecție și cer autorităților să le asigure teste gratuite ori de câte ori este cazul.

„Așa arată o cizmă. Așa arată niște picioare în cizme de la ora 8 încrețite, cu apa pe care ați văzut-o în ciubote. Și astea sunt mâinile”, arată o asistentă după ce a stat în gardă opt ore în costum special de protecție.

Sunt imagini pe care cei mai mulți dintre noi le vedem doar la televizor. Dar pentru asistente, infirmiere și medici este realitatea pe care o trăiesc de mai bine de jumătate de an în lupta cu o boală extrem de contagioasă, care de multe ori nu îi iartă nici pe cei mai vigilenți.

Cristina Pintilie, asistentă la terapie intensivă: „Poți să te îmbolnăvești oricând, oriunde. Când dai masca jos să încerci să bei o gură de apă poate lângă tine e o altă colega care a fost infestată, mai devreme a fost înaintea ta, a tușit și a lăsat microbul acolo și tu te duci și îl iei, practic, fără să vrei. Este presiune, stres care s-a creat în ultima perioadă și trebuie să lupți tu cu tine. Tragem de noi pur și simplu și ne facem meseria, că nu poți nici să pleci liniștit acasă”.

Citește continuarea pe digi24.ro

Articolul VIDEO-În ce condiții lucrează asistentele medicale din România, care îngrijesc bolnavii de COVID apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns