Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Vârf de infectări cu noul coronavirus în județul Prahova! Focar de 44 de cazuri la un centru social

varf-de-infectari-cu-noul-coronavirus-in-judetul-prahova!-focar-de-44-de-cazuri-la-un-centru-social

V. Stoica

Prahova a atins un vârf al persoanelor depistate ca fiind infectate cu noul coronavirus, ieri fiind raportați oficial 261 de prahoveni confirmați cu SARS-Cov-2, în urma testărilor Real Time-PCR efectuate.
Din nou, mulți minori au fost depistați cu noul coronavirus (14), crescând extrem de mult numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani (70 de prahoveni din această categorie fiind testați pozitiv), urmate de cele între 50 și 59 de ani (58) și, respectiv între 60 și 69 de ani (37).
Creșterea considerabilă a cazurilor în Prahova a fost provocată în mare măsură de cele două focare apărute în două instituții de stat – un spital și un centru social. Potrivit informațiilor oficiale, Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat noi focare la Spitalul Municipal Ploiești – Schuller, fiind confirmațe cu noul coronavirus 17 cadre medicale: patru din secția Oncologie, compartimentul de Radioterapie (6), laboratorul de analize medicale (4) și laboratorul de Radioterapie (3). Personalul medico-sanitar a fost izolat la domiciliu, fiind realizată dezinfecția spațiilor. Activitatea în secțiile respective este asigurată de personalul care nu a fost infectat cu noul coronavirus, în condiții de maximă siguranță.
Un alt focar a fost înregistrat la Complexul de Servicii Comunitare Fântânele, unde 44 de persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, nouă sunt din rândul personalului, iar 35 sunt beneficiari, care au fost izolați în unitatea medico-socială, sub monitorizarea unui medic specialist. Și în acest caz, spațiile au fost dezinfectate.
Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, atinsese ieri cifra de 35.727, în care, ca de obicei, nu au fost incluse și testele efectuate la cerere, conform centralizării DSP Prahova.
Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori, era ieri de 1,82.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns