Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Un nou suspect a fost depistat de BCCO Ploiești, în rețeua de falsificatori de bani destructurată în septembrie

un-nou-suspect-a-fost-depistat-de-bcco-ploiesti,-in-reteua-de-falsificatori-de-bani-destructurata-in-septembrie

Deși principalii suspecți fuseseră depsitați în urmă cu o lună și jumătate, cercetările au continuat, conducând la depistarea a încă unei persoane.

IPJ Prahova: ”Urmare a comunicatului din data de 3 septembrie a.c., referitor la activitatea unei grupări infracţionale implicate în falsificarea de bancnote din cupiură de 200 de lei și plasarea acestora pe raza județelor Brașov, Prahova, Argeș, Buzău, Covasna și Bacău, cercetările efectuate de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au fost extinse cu privire la o altă persoană, pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de monede, prevăzut de articolul 310 alin. 1 Cod Penal.

După finalizarea activităților derulate la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, faţă de persoana bănuită a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, aceasta a fost prezentată procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 20 octombrie a.c.

Acţiunea a fost realizată de polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – O.N.C. şi Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.”

Știrea inițială din 3 septembrie: ”Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Ploiești au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de falsificare de bancnote și plasarea acestora în județele Brașov, Prahova, Argeș, Buzău, Covasna și Bacău.
În urma unei prinderi în flagrant delict și a 10 percheziții, au fost ridicați bani falși, instrumente folosite la contrafacere, telefoane și memory-stick-uri.

La data de 1 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au prins în flagrant delict 3 persoane,în municipiul Bacău, bănuite de falsificarea de bancnote.

Asupra acestora, au fost descoperite 71 de bancnote contrafăcute din cupiură de 200 de lei și 4.626 de lei și alte bunuri.

De asemenea, la data de 2 septembrie a.c., polițiștii au efectuat 10 percheziții domiciliare, în Brașov, la locuințele persoanelor bănuite.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat obiecte susceptibile a fi folosite la contrafacerea bancnotelor (un laptop, o imprimantă, un laminator, un șubler de precizie, folii laminate și alte ustensile), telefoane mobile, memory-stick-uri și 13.900 de lei, respectiv 510 euro.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au reținut 4 persoane, față de care instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și polițiștii brigăzilor de combatere a criminalității organizate Brașov și Bacău, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Brașov și jandarmi.”

Articolul Un nou suspect a fost depistat de BCCO Ploiești, în rețeua de falsificatori de bani destructurată în septembrie apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns