Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Un medic din Prahova, condamnat la închisoare cu suspendare pentru 185 de infracțiuni de luare de mită

un-medic-din-prahova,-condamnat-la-inchisoare-cu-suspendare-pentru-185-de-infractiuni-de-luare-de-mita

Lucian Jianu, un medic din Prahova, care a fost trimis în judecată în 2017 pentru 185 de infracţiuni de luare de mită şi trei infracţiuni de spălare de bani, a fost condamnat pe fond la trei ani de închisoare cu suspendare. El este acuzat că a primit de la zeci de persoane bani pentru a le încadra sau pentru a le menţine în grad de invaliditate, informează Agerpres.

Lucian Jianu, medic primar din cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia, a fost trimis în judecată în mai 2017 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru 185 de infracţiuni de luare de mită şi a trei infracţiuni de spălare de bani.

Medicul expert al asigurărilor sociale, cu atribuţii în evaluare/reevaluarea capacităţii de muncă a persoanelor în vederea încadrării sau menţinerii în grad de invaliditate, ar fi primit de la 39 de persoane, în 185 de rânduri, suma totală de 73.614, 255 de lei, sumă confiscată de judecători, cu scopul de a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a-i încadra sau menţine pe aceştia în grad de invaliditate, se arată într-un comunicat al DGA din 2017.

Tribunalul Prahova l-a condamnat pe medicul Lucian Jianu la trei ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de patru ani pentru luare de mită în formă continuată şi l-a achitat pentru săvârşirea infracţiunii unice de spălarea banilor, faptă din perioada 2009 – 2015.

Decizia nu este însă definitivă.

În perioada 2009 – 2015, Jianu ar fi achiziţionat sau construit un număr de cinci imobile.

Medicul Lucian Jianu a fost prins în flagrant după ce a luat mită de la beneficiari ai dreptului de pensie de invaliditate.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns