Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Un alt spital prahovean, în circuitul unităţilor sanitare din Prahova care tratează bolnavii cu COVID-19

un-alt-spital-prahovean,-in-circuitul-unitatilor-sanitare-din-prahova-care-trateaza-bolnavii-cu-covid-19

N. Dumitrescu

Pandemia continuă să adauge în Prahova, pe lista persoanelor nou confirmatre cu acest virus, alte sute de persoane. Concret, față de ziua precentă, încă 254 de persoane s-au îmbolnăvit, dintre care 11 sunt minori. Astfel că, de la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, 10.972 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, în mod oficial. Potrivit informaţiilor transmise ieri de către Instituţia Prefectului, DSP Prahova a identificat un nou focar la un agent economic din Ploiești, fiind confirmați cu noul coronavirus 85 de angajați dintr-un total de 623. În cazul celor depistați pozitiv, s-a stabilit că nu au o legătură din punct de vedere epidemiologic corelată cu activitatea din fabrică, persoanele cu test pozitiv fiind izolate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, iar contacții de serviciu, 15, s-au carantinat.
S-a menţionat faptul că numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 36.763 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice), conform centralizării DSP Prahova, incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori, fiind, ieri, de 2,10.
Dintre cele 428 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 396 erau ocupate, la ATI, dintre locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2, unul fiind raportat, ieri dimineață, ca fiind liber. În acest context, s-a anunţat că în circuitul spitalelor din Prahova care tratează pacienți cu SARS-CoV-2 a intrat și Dentirad Hospital din Plopeni, cu o capacitate de 16 locuri pentru pacienții cu forme medii și ușoare ale bolii.
De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 2.757 decizii de izolare și 13.510 decizii de carantină.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns