Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

ULTIMA ORĂ | Bucureștiul, blocat pe timp de noapte, după recordul de cazuri de coronavirus! Deciziile plănuite de Guvernul României

ultima-ora-|-bucurestiul,-blocat-pe-timp-de-noapte,-dupa-recordul-de-cazuri-de-coronavirus!-deciziile-planuite-de-guvernul-romaniei

Bucureștiul ar putea fi blocat pe timpul noții, iar purtarea măștilor ar putea deveni obligatorie în toată țara. România a ajuns la o număr record de infectări cu noul coronavirus, iar Guvernul Orban anunță înăsprirea măsurilor.

Premierul Ludovic Orban a convocat miercuri seara o ședință operativă la Guvern pe situația pandemiei de coronavirus din țară, după noul bilanț record raportat de Grupul de Comunicare Strategică.

Capitala a ajuns la o incidență de 4,24 / 1000 de locuitori, astfel că Guvernul ia serios în calcul blocarea orașului pe timpul nopții, dar și obligativitatea purtării măștii de protecție în toată țara.

Bucureștiul, blocat pe timp de noapte, după recordul de cazuri de coronavirus!

Ludovic Orban a revenit în București în cursul zilei de miercuri, după o vizită în Israel și Palestina, și a convocat o ședință operativă, la care au participat și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență și MApN.

„Da, aşa este. Premierul s-a întors dintr-o vizită oficială în Israel şi acum este la Palatul Victoria, cel mai probabil cu colegii mei, astfel încât să discute măsurile care se prefigurează în special la nivelul localităţilor în care numărul de infectări la mia de locuitori este peste 3”, a afirmat Raluca Turcan, întrebată la postul B1 TV despre întâlnirea de la Guvern.

Ea a adăugat că nu poate fi vorba despre o restricţionare a circulaţiei pe timp de noapte la nivel naţional, ci doar în localităţile şi zonele unde este rata mare de infectări.

„Există tipul acesta de propuneri de la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, dar iarăşi măsurile se judecă de la caz la caz. Nu vom ajunge la restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte în toată ţara şi în toate localităţile.

Acolo unde avem o creştere a numărului de infectări sunt măsuri care sunt luate în considerare. Dar în general restricţionarea circulaţiei reprezintă deja o etapă de final în măsurile de restricţie şi de conformare pe care noi le urmărim.

Aşa cum reprezintă o etapă finală şi afectarea activităţilor economice”, a completat Turcan.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 8.651 de cazuri noi de COVID-19, un record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei. Alți 146 de români au murit după ce s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2, în timp ce la ATI sunt internați 1.001 de pacienți COVID, cel mai mare număr de pacienți în stare gravă.

Testele rapide pentru COVID-19 au fost aprobate!

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că testele rapide pentru covid-19 au fost certificate și pentru România.

Aceste teste au rezultate care pot fi comunicate în câteva minute, iar costurile lor sunt scăzute: 5 euro / bucata.

Cluburile din fotbalul românesc, dar și FRF vor fi scutite astfel de povara financiară a testelor împotriva coronavirus.

Simona Halep, mesaj și o imagine grăitoare din autoizolare

Simona Halep, numărul 2 WTA, se recuperează foarte bine după ce a fost testată pozitiv cu noul coronavirus! Halep a postat un mesaj și o imagine grăitoare din autoizolare.

Simona Halep a răspuns miilor de mesaje de susținere pe care le-a primit după ce a luat coronavirus: „Vă mulțumesc pentru toate mesajele! Mă simt minunat”, le-a mulțumit fanilor jucătoarea de tenis, adăugând și o inimioară mesajului de pe Twitter.

The post ULTIMA ORĂ | Bucureștiul, blocat pe timp de noapte, după recordul de cazuri de coronavirus! Deciziile plănuite de Guvernul României appeared first on Prosport.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns