Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Turiști surprinși de urs pe un traseu din stațiunea Bușteni – VIDEO

turisti-surprinsi-de-urs-pe-un-traseu-din-statiunea-busteni-–-video

Un grup de turiști a avut nevoie de ajutorul jandarmilor, astăzi, după ce s-au întâlnit cu ursul pe traseul montan Gura Diham – Bușteni.

Potrivit jandarmilor, incidentul s-a petrecut în jurul orelor 14.20, când patrula detașamentului de jandarmi montani Sinaia a fost solicitată de două persoane care coborau către stațiunea Bușteni, speriate că s-au întâlnit cu o ursoaică și cu un pui de urs.

Cei doi și-au abandonat rucsacul pe care îl aveau asupra lor, acesta fiind recuperat ulterior de jandarmi, sfâșiat de animalele sălbatice.

”Cele două persoane nu au fost rănite, dar s-au ales cu o sperietură zdravănă. Acestea au fost îndrumate și ajutate să ajungă în siguranță în orașul Bușteni.

Atragem atenţia că prezenţa animalelor sălbatice reprezintă un pericol pentru cetăţeni şi îi sfătuim să nu le hrănească, să nu se apropie prea mult de ele, să nu le fotografieze, să facă zgomot pentru a le îndepărta, să îşi păstreze calmul şi să nu fugă si, de asemenea, să apeleze numărul unic pentru situații de urgențe 112”, susțin jandarmii în comunicatul emis în această după-amiază.

Vezi mai jos imagini de la incident.

Sursa: Jandarmeria Prahova

Articolul Turiști surprinși de urs pe un traseu din stațiunea Bușteni – VIDEO apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns