Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Turiști amendați de jandarmi, după ce au intrat cu mașinile și motocicletele pe pajiștile alpine din Munții Baiului

turisti-amendati-de-jandarmi,-dupa-ce-au-intrat-cu-masinile-si-motocicletele-pe-pajistile-alpine-din-muntii-baiului

Cinci persoane au primit amenzi de câte 500 de lei, din cauză că au intrat cu mașinile și cu motocicletele pe pajiștile alpine în Munții Baiului, a informat Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova.

În ultimele săptămâni, jandarmii montani de pe Valea Prahovei au desfășurat acțiuni preventive și au prezentat cadrul legal, dar sunt încă sunt persoane care încalcă legea.

În weekendul 4-5 iulie, jandarmii au depistat cinci persoane care au intrat cu autovehiculele și cu motocicletele pe pajistile alpine din Munții Baiului. Conform IJJ Prahva, indivizii au fost sancționați cu amenzi de câte 500 de lei conform OUG 34/ 2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente.

Conform asociatiaturismprahova.ro, Munții Baiului fac parte din Carpații de Curbură, fiind situați în partea vestică a acestora. Ei ocupă o suprafață de circa 300 kmp, în cea mai mare măsură cuprinsă în bazinele superioare ale văilor Prahova și Doftana. Cea mai mare parte a lor aparține județului Prahova. În extremitatea nordică, câteva culmi fac parte din Brasov. La peste 1.600 m altitudine, culmile și vârfurile sunt acoperite de o vegetație subalpină, cu tufărișuri și diferite asociaţii de pajiști.

În munţii Baiului există două rezervații naturale.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns