Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Tronsonul de autostradă Ploiești-Brașov intră în linie dreaptă și va fi construit

tronsonul-de-autostrada-ploiesti-brasov-intra-in-linie-dreapta-si-va-fi-construit

Adrian Dupu, Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a anunţat că la data de 9 noiembrie, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului „Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru «Autostrada București – Brașov, tronson Ploiești – Brașov»”.  Astfel că, până la termenul limită, a fost depusă o singură ofertă, ea venind din partea agentului economic CONSITRANS SRL.

În cadrul Contractului urmează să fie realizate:

• Completarea/ Revizuirea Studiului de Fezabilitate (SF);

• Elaborarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) ;

• Elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE).

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă în intervalul 48,8 – 57.67 milioane de lei (fără TVA). De asemenea, durata contractului este de 30 luni pentru Completare/Revizuire Studiu de fezabilitate și de 16 luni pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție.

În luna iulie a acestui an, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a semnat un memorandum cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în vederea realizării Autostrăzii Comarnic-Brașov, moment extrem de important care a adus prima garanție a faptului că această autostradă se va construi.

Potrivit Planului investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, România va avea nevoie de 73 de miliarde de euro pentru infrastructura de transport pentru următorul deceniu. Acest Plan investițional face parte din Planul Național de Investiții și Relansare Economică, dat publicității la începutul lunii iulie, prin care Guvernul Ludovic Orban se angajează să schimbe paradigma de dezvoltare dintr-un model bazat pe consum, într-unul de creștere economică bazată pe investiții.

comunicat de presă

Post-ul Tronsonul de autostradă Ploiești-Brașov intră în linie dreaptă și va fi construit apare prima dată în republikaNEWS.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns