Suporterii ar putea reveni pe stadioane doar la meciurile din Liga1. Care sunt condițiile impuse de LPF

suporterii-ar-putea-reveni-pe-stadioane-doar-la-meciurile-din-liga1.-care-sunt-conditiile-impuse-de-lpf
Liga Profesionistă de Fotbal a elaborat,marți, în baza documentației UEFA, un set minim de condiții ce trebuie îndeplinite de către cluburi și autorități pentru ca iubitorii fotbalului din România să se poată întoarce, în condiții de siguranță, în tribunele stadioanelor. Dinfericire, documentul prevede accesul suporterilor doar pe arenele de fotbal care găzduiesc meciuri din cadrul Campionatului Național Casa Liga 1.
Liga Profesionistă de Fotbal a publicat marţi un protocol-cadru vizând condiţiile care trebuie îndeplinite pentru reprimirea spectatorilor în tribune la meciurile din Liga 1. Cluburile gazdă vor putea vinde bilete doar pentru 30% din capacitatea stadioanelor, numai în sectoarele cu scaune şi numai după ce acestea vor fi personalizate, cuprinzând informaţii care să poată duce la identificarea spectatorilor.

Regulile propuse de LPF se vor aplica din momentul în care autorităţile din România vor permite revenirea spectatorilor pe arenele sportive, reprezentanţii Ligii Porfesioniste amintind că există o corespondenţă cu Ministerul Tineretului şi Sportului. De asemenea, regulile au fost elaborate în conformitate cu prevederile UEFA, se mai arată în comunicatul de presă publicat marţi de LPF.

Principalele reguli

Limita maximă de spectatori pe stadioane va fi stabilită proporțional cu capacitatea și infrastructura acestuia. Aici vor fi luate în considerare condițiile și facilitățile pe care locația le pune la dispoziție. La momentul prezentului discutăm de prezența spectatorilor în limita a 30% din capacitatea fiecărui stadion. Zonele de tribună care nu dispun de scaune nu vor fi folosite, toți spectatorii urmând a avea desemnat un loc pe scaun prestabilit, doar în zonele de tribună care permit acest lucru. Pentru situația în care există zone de tribună fără scaune, acestea nu vor fi luate în considerare la stabilirea procentului de spectatori permiși și nu vor fi folosite în acest sens. Emiterea biletelor va fi făcută în așa fel încât să asigure distanța necesară între spectatori stabilită de autoritățile competente.

Obligațiile organizatorului de meci

– Pentru perioada meciului (înainte, în timpul și după meci), să curețe și să dezinfecteze zonele din stadion accesate de spectatori. Aici vor fi incluse locurile stabilite, zona de ospitalitate, zona de catering, zonele destinate reprezentanților media, zonele sanitare, precum și suprafețele și obiectele atinse frecvent de spectatori;
– să instaleze dozatoare pentru soluții dezinfectante în zonele de stadion folosite – să solicite tuturor reprezentanților implicați în organizarea de meci să poarte masca și să-și dezinfecteze cu regularitate mâinile.

– să comercializeze doar bilete personalizate. Bilete vor conține informații suplimentare care pot duce la identificarea fiecărui spectator, informații ce vor fi furnizate autorităților sanitare în cazul în care sunt necesare în cadrul unei anchete epidemiologice;
– să asigure distanțarea socială prevăzută de lege;
– să identifice și să marcheze corespunzător locurile necomercializate;
– să asigure accesul spectatorilor cu precauția necesară și cu evitarea intersectării sau apropierii de zonele destinate jucătorilor, staff-urilor tehnice, oficialilor de meci și reprezentanților deținătorilor de drepturi media;
– să asigure respectarea locurilor stabilite și evitarea migrării între locuri/sectoare.

– să asigure măsurarea temperaturii la toți spectatorii ce vor intra în stadion. Pentru evitarea formării de aglomerări, sunt recomandate tehnologiile moderne cum ar fi camerele video cu senzor termic;
– să evite accesul spectatorilor a căror temperatură depășește limita admisă.

Post-ul Suporterii ar putea reveni pe stadioane doar la meciurile din Liga1. Care sunt condițiile impuse de LPF apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns