Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Spitalul AS Medica Bucov – ”Dacă o afecțiune gravă nu este tratată corespunzător, se întâmplă și pentru că diagnosticul a fost greșit”

spitalul-as-medica-bucov-–-”daca-o-afectiune-grava-nu-este-tratata-corespunzator,-se-intampla-si-pentru-ca-diagnosticul-a-fost-gresit”

Într-o perioadă cu extrem de multe controverse medicale, pe fond de criză sanitară, să greșești un diagnostic poate fi fatal pentru pacient.

Cine nu a auzit legendele unor afecțiuni considerate ”incurabile”? Sunt cazuri în care se vine prea târziu, nemaifiind prea multe de făcut. Desigur, important este să ajungem unde trebuie, încă de la primele semne pe care organismul le transmite. Și dacă totuși nu apar astfel de semne, să nu neglijăm controalele periodice, cele care pot să descopere în timp util chiar și începutul unui cancer care poate fi tratat.

Ne oprim astăzi asupra unei afecțiuni, care nu este din categoria celor oncologice, dar care poate cauza efecte cumplite: osteoporoza. I se mai spune ”hoțul tăcut” și este o afecțiune care atacă sistemul osos. Nu este exclus să nu realizați că aveți osteoporoză, până în momentul unei fracturi sau să o descoperiți la o banală aplecare, când poate să apară ”din senin” dureri de șold sau de spate.

Din păcate, această afecțiune este foarte des întâlnită la femeile trecute de 50 de ani, debutând odată cu menopauza. Nici bărbații nu sunt feriți de osteoporoză, însă vârsta la care se instalează este în jur de 70-75 de ani.

Într-una din desele discuții pe diverse teme medicale, pe care le avem cu specialiștii de la AS Medica Bucov, coordonați de dr. Alin Scarlat, medic primar de medicină internă și doctor în științe medicale, am aflat despre câteva cazuri de-a dreptul impresionante, ajunse la spitalul situat la doar 3 km de centrul Ploieștiului.

Cu două dintre paciente am stat de vorbă în saloanele spitalului. Veniseră pe targă, în imposibilitatea de a se mai mișca, având dureri cumplite. Sunt două doamne, trecute de 80 de ani, a căror stare actuală ne-a lăsat fără cuvinte. În cazul uneia dintre ele a fost nevoie de două luni de spitalizare, apoi de încă o perioadă de recuperare. Revenise ieri pentru un control, urmând să mai stea internată câteva zile.

Asistentă: ”Venise pe targă, cu diagnostic diferit față de ceea ce avea în realitate, așa că nici tratamentul nu era cel corect. Să o vedeți acum ce stare de spirit are, cum umblă prin saloane, fiind ”sufletul” celorlalți pacienți. Abia când a ajuns la AS Medica a fost diagnosticată corect și am reușit să o punem pe picioare la propriu.”

Un alt caz este al unei paciente de 8o de ani. A venit de la Călărași, în urmă cu 4 zile. Este atât de avansată boala, încât ambele oase ale bazinului îi sunt fisurate. Și în acest caz durerile erau insuportabile. Spunem ”erau”, pentru că trecuseră 4 zile și durerile încetaseră datorită noii scheme de tratament. Vor urma luni de tratament și recuperare, însă merită să vedeți în ce stare de spirit sunt ambele, într-un material video, realizat în urmă cu o zi, la AS Medica Bucov:

Articolul Spitalul AS Medica Bucov – ”Dacă o afecțiune gravă nu este tratată corespunzător, se întâmplă și pentru că diagnosticul a fost greșit” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns