Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Spitalele COVID-19 din Prahova sunt pline. O pacientă a fost ținută 20 de ore pe un scaun

spitalele-covid-19-din-prahova-sunt-pline.-o-pacienta-a-fost-tinuta-20-de-ore-pe-un-scaun

Sistemul sanitar din Prahova este aproape de blocaj. O pacientă de 46 de ani confirmată cu coronavirus a stat nu mai puțin de 20 de ore pe un scaun, pe holul Spitalului Județean Ploiești, pentru a fi internată, deoarece spitalele COVID din Prahova sunt pline cu bolnavi, relatează Pro TV.

Femeia a fost adusă cu ambulanța la Spitalul Județean, după ce testul i-a ieșit pozitiv.

“Am venit de ieri, de la 16:00, dar nu mi-a făcut niciun tratament. Azi noapte, pe la 2.00, mi-a făcut un paracetamol, o perfuzie cu metoclopramid … că aveam febră, şi atât de atunci până acum, nu antibiotic. Am dormit aici pe hol, aici pe un scaun, mi-au adus să mă întind un pic. Groaznic! Am stat pe hol pentru că nu sunt locuri, nu sunt locuri nicăieri. Nici aici … sunt pline saloanele cu pacienţi”, a povestit pacienta pentru Pro TV.

Medicii depun eforturi deosebite să le găsescă noilor pacienți paturi libere.

“Situaţia este dificilă. De exemplu, la ora 8 dimineaţa, aveam 43 de pacienţi în izolator, iar dintre aceştia, 15 erau deja confirmaţi. Au aşteptat în decursul nopţii să le găsim locuri”, a declarat Andrei Ilinca, medic primar UPU Ploiești, pentru Pro TV.

Acesta a explicat cât de greu se găsește un loc liber în spitale: “Înseamnă telefoane, reluarea acestor telefoane, rugăminţi la tot felul de spitale să ne anunţe. Este foarte greu, foarte mult timp pierdut”.

Potrivit sursei citate, judeţul Prahova dispune de 253 de paturi pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Numărul locurilor ar putea creşte cu 100, dacă Ministerul Sănătăţii va pune și spitalele din Breaza, Florești și Băicoi pe lista unităţilor suport COVID.

Începând cu ora 13.00, se fac externări, 15 la număr, locuri care practic vor prelua acele persoane de aseară care au stat în aşteptare, neavând unde să fie internate. Aşteptăm ordinul de ministru cu privire la deschiderea unor noi spitale care să poată interna pacienţi cu forme uşoare de COVID şi în felul acesta să reuşim să descongestionăm situaţia actuală.

Cristian Ionescu, prefectul judeţului Prahova:

În emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, prefectul a explicat de unde vine creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus, care a pus județul Prahova pe primul loc la infectările confirmate în ultimele 24 de ore.

Avem un focar din 34 de persoane la o societate comercială, dintr-un total de 180 de teste. Avem aproximativ 40 de persoane care s-au prezentat la Spitalul Județean Ploiești, la UPU, cu diferite simptome asociate acestei boli și din ele cam jumătate au rezultat pozitiv. Diferența apare din testele pe care le-a efectuat fiecare persoană, la cerere, contra cost, din motive personale, probabil cei care pleacă în vacanță.

Cristian Ionescu, prefectul judeţului Prahova:

Cristian Ionescu a anunțat la Libertatea că ia în calcul să propună purtarea obligatorie a măștii de protecție și în spațiile deschise în tot județul, iar o decizie se va lua joi, după hotărârea pe care o va adopta Guvernul astăzi.

Prahova este singurul județ care a înregistrat peste 100 de cazuri noi în ultimele 24 de ore și a ajuns la 1.795 de îmbolnăviri cu coronavirus.

1.182 de cazuri noi au anunţat autorităţile miercuri, 29 iulie, şi 30 de decese. 377 de pacienţi sunt la Terapie Intensivă.

48.235 de persoane au fost confirmate cu coronavirus din 26 februarie, când a fost anunțat primul caz în România, până miercuri, 29 iulie. Peste 50% dintre aceștia s-au vindecat, iar în spitale mai sunt acum 6.926 de pacienți cu COVID-19.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns