Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Șoferul care a picat etilotestul, deși nu consumase alcool, ci doar s-a dezinfectat cu spirt, își va recupera permisul

soferul-care-a-picat-etilotestul,-desi-nu-consumase-alcool,-ci-doar-s-a-dezinfectat-cu-spirt,-isi-va-recupera-permisul

Pe 14 octombrie, un șofer din Prahova a rămas fără permis după ce poliția rutieră l-a testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,07 grame de alcool în aerul expirat. Conducătorul auto a pretins că nu a bătut, ci doar s-a dezinfectat cu spirt. El a cerut să i se recolteze probe biologice. Așa și-a demonstrat nevinovăția, iar Serviciul de Permise din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a fost nevoit să-i înapoieze documentul.

Bărbatul, care este diabetic și care a fost tratat recent de leucemie, a spus că este nevinovat și că a cerut recoltarea de probe biologice. “Nu am făcut altceva decât să mă dau cu spirt pe mâini și prin mașină, ca să mă protejez de coronavirus”, explica el.

Rezultatele probelor de sânge i-au dat dreptate șoferului, care a fost contactat de Poliție că își poate ridica de la sediul IJP Prahova din Ploiești permisul de conducere.

Recent, și polițistul Tavi Perțea, cunoscut pentru postările pe rețelele sociale pe marginea unor subiecte virale, a demonstrat cum etilotestul poate fi “păcălit”, dacă șoferul respectiv s-a dezinfectat pe mâini cu spirt înainte de a sufla în aparat.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns