Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Situația covid în Prahova din 5 noiembrie. A fost descoperit un focar și la Spitalul Câmpina

situatia-covid-in-prahova-din-5-noiembrie.-a-fost-descoperit-un-focar-si-la-spitalul-campina

396 de cazuri din Prahova și două decese asociate covid au fost raportate în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr de noi pacienți raportat într-o zi de la începutul epidemiei.

Situația COVID-19 în Prahova din 5 noiembrie 2020

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, 10718  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

396 de cazuri din județul nostru au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 349 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a unei persoane de sex feminin (63 ani) și a unei persoane de sex masculin (85 ani), cu comorbidități.

DSP Prahova a identificat un nou focar la Spitalul Municipal Câmpina, fiind confirmați cu noul coronavirus, în rândul personalului medico-sanitar, trei angajați ai secției Anestezie Terapie Intensivă (ATI). Personalul medico-sanitar a fost izolat la domiciliu, fiind realizată dezinfecția spațiilor. A fost refăcut graficul de lucru pentru asigurarea continuității activității medicale.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 36472 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori este de 1,97.

Dintre cele 412 locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 388 sunt ocupate. La ATI, dintre locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2, unul a fost raportat, în această dimineață, ca fiind liber.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 2720 decizii de izolare și 13042 decizii de carantină.

Au fost efectuate verificări la 1292 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 2915 persoane, 555 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 138 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 221 de sancțiuni (114 – nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilientei comunităților LG 55/2020, 74 – în cadrul acțiunilor punctuale, 33 – nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 5000 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”., dar și pe www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

Articolul Situația covid în Prahova din 5 noiembrie. A fost descoperit un focar și la Spitalul Câmpina apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns