Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Situația celor trei focare de coronavirus din Prahova, unul dintre județele cu cele mai multe cazuri din ultimele ore

situatia-celor-trei-focare-de-coronavirus-din-prahova,-unul-dintre-judetele-cu-cele-mai-multe-cazuri-din-ultimele-ore

54 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate de autoritățile sanitare din județul Prahova. Cele mai multe cazuri sunt la căminul de bătrâni din comuna Izvoarele, la fabrică de medicamente de uz veterinar din Filipeștii de Pădure și la clubul de fotbal Petrolul Ploiești (Liga 2).

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Prahova, în cazul centrului privat destinat îngrijirii persoanelor vârstnice din Izvoarele, unde a fost identificat un focar, săptămâna trecută, la retestare au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 alte 15 persoane. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns aici la 86.

Un alt focar, cu 16 persoane infectate dintre cele aproape 50 testate, a fost depistat la o fabrică Pasteur de produse farmaceutice de uz veterinar de pe raza județului Prahova, din Filipești. Aceasta a fost închisă pentru o perioadă de 14 zile, urmând ca, în acest interval, să fie realizată dezinfecția spațiului.

”Managementul a decis închiderea unității de producție și a contactat imediat autoritățile pentru demararea operațiunilor de dezinfectare, anchetă epidemiologică și coordonare a eforturilor. Colegii confirmați cu noul coronavirus sunt în prezent asimptomatici și în stare bună”, explică reprezentanții Pasteur, care spun că firma a respectat toate recomandările instituțiilor publice, dar și măsuri suplimentare pentru protecția angajaților și a clienților (telemuncă, reorganizarea programul de lucru în tur, transport autorizat cu microbuze de capacitate mai mică, truse de igienizare cu dezinfectanți și săpun, scanare termică la început și la final de program etc”.

Cele 16 cazuri de COVID-19 au fost înregistrate doar la una dintre cele două unități de producție pe care Pasteur Filiala Filipești le deține la Filipeștii de Pădure. Acestea se află  în clădiri separate, la 100 metri una de alta și beneficiază  de personal și fluxuri distincte. Doar unitatea afectată fost temporar închisă.

De asemenea, 5 fotbalișți și doi angajați de la clubul de fotbal Petrolul Ploiești au fost testați pozitiv. Fiind asiptomatici, ei sunt izolați la domiciliu.

Conform datelor DSP, 1.405 persoane aflate în izolare la domiciliu în acest moment. În carantină instituționalizată se află 19 cetățeni.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați 14 pacienți, dintre zece sunt ventilați mecanic.

În județul Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent, dintre pacienții confirmați cu noul coronavirus, 17 au decedat, iar 116 au fost declarați vindecați și externați.

Foto: observatoruph.ro

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns