Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Siguranţa rutieră – principala regulă de care ar trebui să ţină cont şi cei de la volan, şi cei care circulă cu bicicleta!

siguranta-rutiera-–-principala-regula-de-care-ar-trebui-sa-tina-cont-si-cei-de-la-volan,-si-cei-care-circula-cu-bicicleta!

În vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, la nivelul judeţului Prahova continuă acţiunile desfăşurate de către polițiștii rutieri din cadrul mai multor subunităţi teritoriale ale Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, cea mai recentă acţiune având loc joi.
Astfel, în ziua menţionată, în intervalul orar 15.00-18.00, polițiștii au acționat pe raza localităților Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Cătina, Florești, Lunca Prahovei și Poiana Câmpina pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, în special pentru identificarea şoferilor care nu respectă regimul legal de viteză și a celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice, în ceea ce priveşte constatarea abaterilor de pe listă nelipsind pietonii și bicicliștii. Concret, după verificarea a aproape 200 de autovehicule au apărut şi sancţiunile contravenţionale – 65 la număr, din care 18 au fost aplicate conducătorilor auto care n-au respectat limita de viteză, un altul rămânând şi fără permis de conducere, întrucât nu a acordat prioritate de trecere pietonilor.
Totodată, pentru că nici ei nu au respectat regulile de circulaţie pe drumurile publice, 16 biciclişti au fost sancţionaţi. Plecând de la cele constatate în trafic şi având în vedere că, de regulă, la sfârşit de săptămână drumurile publice din judeţ sunt mult mai aglomerate decât în zilele lucrătoare, reprezentanţii poliţiei prahovene au ţinut să reamintească o serie de reguli de care şoferii ar trebui să cont: conduită preventivă, respectarea regimului legal de viteză, să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier, să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public, să nu claxoneze inutil și să fie atenți la semnalele polițiștilor rutieri.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns