Scandal la Bărcănești. USR acuză PNL că nu a respectat protocolul. Reacția primarului

scandal-la-barcanesti-usr-acuza-pnl-ca-nu-a-respectat-protocolul.-reactia-primarului

Președintele USR Prahova, Mihai Polițeanu, acuză PNL de nerespectarea protocolului prin care la Bărcănești urma să fie desemnat un viceprimar de la Uniunea Salvați România.

Președintele USR Prahova, Mihai Polițeanu, a reacționat dur, după ce aleșii locali din Bărcănești nu au votat reprezentantul propus de formațiunea politică pe care o conduce.

„Am solicitat respectarea protocolului semnat. În Prahova și la Ploiești, USR a fost permanent un partener onest în situațiile punctuale (CJ și câteva localități) în care, având în vedere pericolul PSD, am colaborat cu PNL. Aceeași pretenție am avut-o și de la PNL Bărcănești și domnul DIMA. Cu mai puțin de o oră înainte votului, primarul PNL ne-a asigurat că Daniel va fi și propunerea lui pentru viceprimar și, implicit, că își asumă, conform angajamentului semnat, o majoritate stabilă USR-PNL. O jumătate de oră mai târziu a creat o majoritate PNL-PSD-PMP, a aruncat la gunoi protocolul și a propus un viceprimar de la PMP. Și s-a dovedit un simplu mincinos, care a recreat o parte de USL în Prahova. Iar semnalele din alte localități din Prahova, unde avem consilieri sau primari, sunt la fel de îngrijorătoare”, a scris Mihai Polițeanu, președintele USR Prahova pe Facebook.

Contactat telefonic, primarul comunei Bărcănești, Gheorghe Dima, recunoaște că, în urmă cu o lună, a fost semnat un protocol cu USR, însă susține că persoana desemnată la acea dată pentru funcția de viceprimar a fost înlocuită.

„Când am făcut protocolul cu USR a fost propusă o altă persoană pentru funcția de viceprimar din partea USR. Ulterior, USR a nominalizat un alt consilier local pentru această funcție, persoană pe care consilierii nu au vrut să o voteze. Votul este secret”, a declarat Gheorghe Dima, primarul comunei Bărcănești, care a recunoscut că viceprimar a fost ales un consilier local din partea PMP, tot în baza unui protocol de colaborare.

Articolul Scandal la Bărcănești. USR acuză PNL că nu a respectat protocolul. Reacția primarului apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns