Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Șapte școli din Prahova trec din scenariul verde în cel roșu, după prima zi de școală. Care e motivul

sapte-scoli-din-prahova-trec-din-scenariul-verde-in-cel-rosu,-dupa-prima-zi-de-scoala.-care-e-motivul

Început de an școlar cu probleme în șapte unități de învățământ din județul Prahova. După doar o zi în care au funcționat după scenariul verde, un colegiu național, două școli și patru grădinițe din localitățile Breaza și Gorgota se văd nevoite să treacă la învățământul online, din cauza apariției unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau al profesorilor.

Colegiul Național Militar Dimitrie Cantemir, din orașul Breaza, a funcționat în scenariul verde, cu toți elevii în bănci, doar în prima zi a anului școlar.

Bucuria revederii a fost repede înlocuită de teamă, după ce s-a constatat că, la Breaza, patru elevi din clase diferite sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Prin urmare, începând cu a doua zi a anului școlar, unitatea de învățământ ar urma să treacă direct la scenariul roșu, care prevede cursuri făcute exclusiv online.

În aceeași situație se află și două școli generale, și patru grădinițe din comuna prahoveană Gorgota, care au deschis anul școlar tot cu elevii și preșcolarii prezenți fizic în clase.

La Gorgota este vorba despre un profesor care a fost diagnosticat cu COVID-19 și care, anterior, a intrat în contact cu ceilalți dascăli la un consiliu profesoral.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova se reunesc, luni după-amiază, pentru a decide trecerea cursurilor exclusiv în mediul online pentru 14 zile în cazul celor șapte unități de învățământ, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Liliana Maxim Minculescu.

Ministrul sănătății Nelu Tătaru a declarat luni, la Adriana Nedelea LA FIX, în prima zi a noului an școlar, care crește riscul răspândiri virusului, că autoritățile iau în calcul un scenariu pesimist în care numărul cazurilor noi COVID ar putea ajunge la 2.000 pe zi, dar că această situație poate fi gestionată.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns