Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

S-a schimbat procedura pentru concediul medical în cazul persoanelor suspecte sau confirmate cu covid, inclusiv contacți direcți

s-a-schimbat-procedura-pentru-concediul-medical-in-cazul-persoanelor-suspecte-sau-confirmate-cu-covid,-inclusiv-contacti-directi

Ministerul Sănătății a oferit astăzi noi precizări cu privire la acordarea concediului medical în cazul persoanelor suspecte sau confirmate cu covid.

Astfel, potrivit ziare.com, persoanele care prezintă simptome specifice Covid-19 rămân la domiciliu până la primirea rezultatului testului care confirmă sau infirmă diagnosticul de COVID-19.

În cazul în care diagnosticul este infirmat, pacientul va primi de la medicul de familie concediul medical până la remedierea problemelor de sănătate.

Dacă testul este pozitiv, dar pacientul este asimptomatic sau face o formă ușoară a bolii, poate rămâne izolată la domiciliu și va fi monitorizată de medicul de familie.

Pacientul va primi concediul medical tot de la medicul de familie, nu mai este nevoie să meargă la spital sau DSP.

Persoanele fără simptome care se testează, iar testul este pozitiv, pot rămâne în monitorizarea medicului de familie, care le acordă concediu medical pentru perioada de izolare.

Persoanele pentru care DSP instituie măsura carantinării (contact direct cu persoana infectată sau vine din zona roșie) vor primi concediu medical de carantinare de la medicul de familie, în baza deciziei DSP.

Pacientul asimptomatic sau cu forma ușoară poate opta să rămână în monitorizarea medicului de familie fără a mai fi necesară evaluarea medicului specialist. În cazul în care apar simptome, pacientul merge la spital.

Concediul de carantinare în baza deciziei DSP este integral.

Concediul pentru cei cu simptome asemănătoare Covid-19, dar care se dovedește că nu au infecție cu virusul SARS-CoV-2, se acordă pentru afecțiunea de care aceștia suferă, în procentul prevăzut de lege.

Articolul S-a schimbat procedura pentru concediul medical în cazul persoanelor suspecte sau confirmate cu covid, inclusiv contacți direcți apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns