Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

S-a schimbat procedura. Ce trebuie să faci dacă ai simptome specifice COVID-19

s-a-schimbat-procedura.-ce-trebuie-sa-faci-daca-ai-simptome-specifice-covid-19

Guvernul a decis că pacienții cu COVID-19 asimptomatici sau cei cu simptome ușoare nu vor mai fi internați în spital.

Aceștia vor sta izolați acasă și vor ține legătura cu medicul de familie.

Citește și Crește îngrijorător numărul de infectări? Ai la îndemână o soluție sigură de acces la opinii medicale avizate

Doar dacă simptomele se agravează, ei trebuie să sune la 112 și să cheme ambulanța, care îi va transporta la spital.

Citește și Cum poți intra în direct, pe internet, cu medicul Alin Scarlat. Avantajele consultației online

Ce trebuie să faci dacă ai simptome specifice COVID-19, dacă diagnosticul se confirmă, se infirmă sau dacă DSP îți cere să intri în carantină – fiecare situație, explicată pas cu pas de hotnews.ro:

  • PERSOANELE CARE PREZINTĂ SIMPTOME SPECIFICE COVID-19 rămân la domiciliu până la primirea rezultatului testului care confirmă sau infirmă diagnosticul de COVID-19.
  • În cazul în care DIAGNOSTICUL ESTE INFIRMAT, pacientul va primi de la medicul de familie concediu medical până la remediarea problemelor de sănătate.
  • În cazul în care testarea confirmă că PERSOANA ESTE INFECTATĂ CU COVID-19, dar nu prezintă simptome sau manifestă o formă ușoară a bolii, poate rămâne izolată la domiciliu, în monitorizarea medicului de familie, fără a mai fi necesară evaluarea unui medic specialist și va primi concediu medical de la medicul de familie.
  • PERSOANELE FĂRĂ SIMPTOME CARE SE TESTEAZĂ, iar testul este pozitiv, pot rămâne în monitorizarea medicului de familie, care le acordă concediu medical pentru perioada de izolare.
  • Persoanele pentru care DSP instituie MĂSURA CARANTINĂRII (contact direct cu persona infectată sau vine din zona rosie) vor primi concediu medical de carantinare de la medicul de familie, în baza deciziei DSP.
  • În ceea ce privește concediul de carantinare în baza deciziei DSP, în cazul în care diagnosticul este COVID-19, acesta se plătește cu echivalentul a 100% din salariu. Pentru cei cu simptome asemanatoare COVID, dar care se dovedește că nu au COVID, se acordă concediu medical pentru afecțiunea de care aceștia suferă, în procentul prevăzut de lege, precizează reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pen tur sursa citată.

Articolul S-a schimbat procedura. Ce trebuie să faci dacă ai simptome specifice COVID-19 apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns