Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

România – Belarus, tot la Ploieşti

romania-–-belarus,-tot-la-ploiesti

Pentru respectarea cerințelor UEFA privind numărul de partide al unei echipe reprezentative per an calendaristic și respectarea calendarului fixat de forul continental pentru început de noiembrie, FRF a perfectat un meci amical pentru prima reprezentativă.
Întâlnirea va avea loc pe data de 11 noiembrie 2020, iar stadionul-gazdă va fi “Ilie Oană” din Ploiești, stadion pe care prima reprezentativă a jucat și cu Austria, în Liga Națiunilor. Ora de start va fi 19:00, iar partida va fi transmisă live de PRO X și Radio România Actualități.
România joacă pe 11 noiembrie acasă această partidă amicală, apoi pe 15 noiembrie, cu Norvegia în Liga Națiunilor (Arena Națională – București), iar pe 18 noiembrie, cu Irlanda de Nord, la Belfast, în aceeași competiție.
Miza majoră a acestei “triple” o constituie faptul că rezultatele vor influența direct clasamentul FIFA la final de noiembrie, respectiv cel în baza căruia se vor fixa urnele valorice pentru tragerea la sorți a preliminariilor CM 2022 care debutează în primăvară.
Belarus ocupă locul 90 în clasamentul FIFA. A pierdut semifinala play-off-ului pentru EURO 2020 în Georgia, 0-1. În Liga Națiunilor, în această toamnă, a jucat cu Albania (0-2 acasă), Kazahstan (2-1 în deplasare), Lituania (2-2 în deplasare) și din nou Kazahstan (2-0 acasă). Tricolorii au întâlnit de patru ori până acum Belarus, reușind două victorii și două remize.

Decisivul cu Danemarca, tot pe ”Ilie Oană”

După România – Belarus, pe 17 noiembrie, România U21 întâlnește Danemarca pe “Ilie Oană” din Ploiești, meci decisiv pentru calificarea la EURO U21 de anul viitor. Elevii lui Adrian Mutu au doar varianta victoriei pentru a se califica la turneul final.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns