Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Rezultatele anchetei interne în cazul calului ce părea lovit de jandarmi la Vălenii de Munte: Acuzațiile martorei nu se confirmă

rezultatele-anchetei-interne-in-cazul-calului-ce-parea-lovit-de-jandarmi-la-valenii-de-munte:-acuzatiile-martorei-nu-se-confirma

După ce observatorulph.ro a publicat relatarea unei martore privind modul violent în care un echipaj de jandarmi ar fi intervenit pentru îndepărtarea unui cal de pe o stradă din Vălenii de Munte (detalii și VIDEO aici), IJJ Prahova a demarat o anchetă internă. În urma acestei acțiuni, reprezentanții Jandarmeriei Prahova au transmis un document în care susțin că faptele relatate de martoră nu se confirmă.

Punct de vedere IJJ Prahova:

Având în vedere materialul de presă apărut în „Observatorul Prahovean”, în data de 05.10.2020 preluat de pe pagina de Facebook a unei cititoare prin care sunt relatate fapte de agresiune ale “unui echipaj de jandarmi faţă de un cal lăsat nesupravegheat pe străzile oraşului Vălenii de Munte” în noaptea de joi, 01.10.2020, vă facem cunoscut faptul că la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au fost demarate verificări încă din data de 06.10.2020.

Comisia desemnată cu efectuarea cercetării aspectelor semnalate a procedat la administrarea de probe în vederea stabilirii modului de realizare a intervenţiei şi dacă acţiunea jandarmului a fost una corectă.

Astfel, în urma discuţiilor purtate cu toate persoanele implicate (5 lucrători) şi cu autoarea postării pe pagina personală de Facebook s-a stabilit cu certitudine faptul că animalul care apare în filmare nu a fost agresat de forţele de ordine, fapt dovedit inclusiv de fotografiile realizate la faţa locului după realizarea intervenţiei care prezintă cabalina păscând liniştită fără urme de  lovituri.

Cu privire la faptul că jandarmul apare în imagini cu bastonul în mână, în mod eronat s-a afirmat că ar fi lovit animalul, lucrătorul încercând doar să îndepărteze cabalina într-o zonă nepericuloasă pentru circulaţie prin mişcarea acestuia în aer, deoarece calul era destul de agitat şi se ridica pe picioarele din spate.

În acţiunea desfăşurată subofiţerul jandarm a scăpat bastonul de cauciuc pe jos, în excrementele animalului, fiind nevoit să-l şteargă în iarbă, aspect ce este relatat de cititoare ca fiind episodul în care, după aplicarea loviturilor acesta este şters pe iarbă de sânge, faptă neconfirmată pe parcursul cercetărilor.

Însăşi autoarea postării menţionează că, aflându-se la o distanţă de aproximativ 100 m de locul intervenţiei, în întuneric şi fără a avea o vizibilitate foarte bună, a dedus aspectele semnalate în postare din gesticulaţiile subofiţerului jandarm.

Articolul Rezultatele anchetei interne în cazul calului ce părea lovit de jandarmi la Vălenii de Munte: Acuzațiile martorei nu se confirmă apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns