Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Rezultate alegeri locale 2020 Ploiești. Cine a câștigat Primăria Ploiești

rezultate-alegeri-locale-2020-ploiesti.-cine-a-castigat-primaria-ploiesti

Locuitorii din Ploiești și-au ales astăzi primarul și consilierii locali n cadrul alegerilor locale din acest an. La Primăria Ploieștiului, lupta a fost strânsă între candidatul PNL și cel al USR-PLUS.

La Primăria Ploiești, PNL l-a susținut la primărie pe fostul edil de acum 8 ani, Andrei Voloșevici (foto, stânga), în timp ce USR-PLUSa mizat pe Răzvan Enescu, iar PSD și Pro România, pe Cristian Ganea (foto dreapta), actual viceprimar. Întregul județ Prahova fiind multă vreme fief al PSD reprezentat prin familia Cozma.

Urnele s-au deschis la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00, atunci când ar urma să apară și estimările unui EXIT POLL realizat de CURS și Avangarde.

Mii de cereri de urna mobilă

Peste 2.700 de persoane din judeţul Prahova au depus cereri pentru urna mobilă, 110 dintre ele fiind formulate de pacienţi internaţi la spitalele din Ploieşti şi Câmpina.

Potrivit datelor comunicate, duminică, de purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Prahova, Liliana Minculescu, dintre cele 2.737 de cereri pentru urna mobilă, la unităţile sanitare din municipiul Ploieşti au fost înregistrate 109, iar în municipiul Câmpina, unde este spital suport COVID, doar una.

De asemenea, la Penitenciarul Ploieşti, dintre persoanele cu drept de vot, 64 şi-au exprimat intenţia de a-şi exercita dreptul constituţional de vot, iar dintre acestea, trei au înaintat solicitări pentru urna mobile.

La Penitenciarul de Femei Târgşor nu a fost înregistrată nicio cerere în acest sens.

Cum s-a desfășurat exit-poll-ul

Mii de persoane au fost implicate duminică în cercetările care se desfășoară pe tot parcursul zilei, începând de la ora 7.00 – ora de deschidere a secțiilor de vot – și până la ora 21.00 – când se închid urnele.

Operatorii au fost prezenți la secțiile de vot din câteva mari orașe din țară pentru a-i intervieva pe alegători după ieșirea de la urne. Aceștia le-au adresat o serie de întrebări legate de votul exprimat la alegerile locale din septembrie 2020. Discuția cu operatorii a durat cel mult un minut, iar datele furnizate sunt confidențiale.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns