Restricții în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rata de infectare în Sinaia a ajuns la 5,6 la mia de locuitori

restrictii-in-statiunile-de-pe-valea-prahovei.-rata-de-infectare-in-sinaia-a-ajuns-la-5,6-la-mia-de-locuitori

În județul Prahova rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns, marți, la 4,24 la mie, iar autoritățile au luat măsuri dure pentru a opri răspândirea virusului. În stațiunile preferate de români, cum ar fi Sinaia sau Predeal, indicele a urcat la 5. Astfel cei care vor să meargă în excursie la munte în aceste stațiuni trebuie să poarte mască de protecție.

În Sinaia rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns, marți, la 5,6 la mia de locuitori. Cifre mari și în Predeal, unde indicele a sărit de pragul de 4.

De asemenea, în județul Prahova în ultimele 24 de ore au fost raportate 310 noi cazuri de coronavirus.

Cum stațiunile de pe Valea Prahovei sunt la mare căutare de turiști în sezonul rece, autoritățile au luat o serie de măsuri.

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, începând de miercuri, pentru următoarele 14 zile, se precizează în comunicatul transmis de Prefectura Prahova.

Lista restricțiilor anunțate de autorități:

organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este este interzisă;
organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă;
organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă;
activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă; se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (livrare la domiciliu, takeaway);
activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;măsurile prevăzute la 4 și 5 se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Terasele care nu întrunesc caracteristicile enumerate (nu au acoperiș/plafon/tavan și care nu sunt delimitate de cel puțin doi pereți exteriori) rămân deschise în condițiile legiiactivitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

La finalul lunii octombrie, Predeal a fost prima stațiune de pe Valea Prahovei unde rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. S-a trecut atunci la planul roșu, masca a devenit obligatorie în spațiile deschise, iar restaurantele, barurile sau la sălile pentru jocuri de noroc au fost închise.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns