Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Reacția ministrului Educației, Monica Anisie, după ce a fost acuzată că a gafat în privința elevilor care nu au curent electric la domiciliu

reactia-ministrului-educatiei,-monica-anisie,-dupa-ce-a-fost-acuzata-ca-a-gafat-in-privinta-elevilor-care-nu-au-curent-electric-la-domiciliu

Vestea despre o nouă gafă ”marca Anisie” s-a rostogolit ieri în mediul online, după ce ministrul Educației făcuse o afirmație la Realitatea Plus.

Contextul discuției era despre cum pot învăța elevii care nu mai pot merge la școli, urmare a restricțiilor impuse de autorități.

Ce a declarat Monica Anisie: „S-au luat și astfel de măsuri încă din perioada în care am fost în situația de urgență. Cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem online. Acolo unde nu a existat această posibilitate, unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii, în așa fel încăt să continue învățarea. Mai mult decât atât, Ministerul Educatiei a realizat în parteneriat cu televiziunea română programul tele-școala, prin care am continuat pregatirea elevilor pentru examenele naționale.”

Cum a fost preluată și interpretată declarația: ”Monica Anisie, ministrul Educației, susține că elevii care trăiesc în case fără curent electric și care nu pot folosi din acest motiv tablete, pot urmări emisiunile de tele-școală de la televizor.”

Dacă se rezuma doar la ”măsura asigurării materialelor didactice” pentru acei elevi nevoiași, neracordați la rețeaua de alimentare, nu ar fi lăsat loc de interpretări. Probabil, din dorința de a enumera cât mai multe măsuri, fără a face distincția clară în privința categoriilor către care sunt direcționate, a menționat imediat și programul tele-școala, fiind evident că acesta nu este accesibil celor care nu au curent electric.

Așa a apărut și interpretarea declarației, viralizată în online. Ajunsă subiect de ironii și critici vehemente, Monica Anisie a reacționat pe pagina sa de facebook:

”E epidemie de știri false în România! O realitate extrem de periculoasă și extrem de tristă. Cine suportă consecințele epidemiei de FAKE NEWS?!
Ieri am simțit pe pielea mea ce înseamnă să fii neputincios în fața unei epidemii de minciuni și răstălmăciri tendențioase care au o singură țintă: să te discrediteze cu orice scop. Un site de propagandă a scos din context și a denaturat mesajul meu din emisiunea de luni seara, de la Realitatea Plus, unde am fost invitată și unde am discutat, printre altele, despre măsurile luate de minister pentru copiii din familii defavorizate care nu au acces la tablete încă și despre copiii care locuiesc în imobile fără curent electric.
Știrea FALSĂ ați citit-o cu toții: „Ministrul Educației recomandă lecții la televizor pentru copiii care locuiesc în case fără curent electric”.
La nici o oră, site-ul respectiv a schimbat complet știrea în altceva:
„Ministrul Educației: Pentru școala on-line, elevii care nu au tablete pot urmări lecțiile la televizor”
Degeaba, știrea falsă, deși dispărută, fusese preluată deja.
NU cred că nu a fost clar mesajul meu de luni seară! Dar, în acest moment, în care știrea FALSĂ pare mai reală decât ADEVĂRUL, e necesar să revin cu răspunsul meu, în primul rând pentru cei de bună credință, părinți, profesori, elevi, care merită să fie informați CORECT de către mine, dar și pentru cei „încuiați”, care insistă să nu înțeleagă: Pentru copiii care locuiesc în case care nu sunt racordate la rețeaua de electricitate, școala a trimis material didactic la domiciliul elevului. Iar elevii din familii defavorizate, care locuiesc în schimb în imobile racordate la rețeaua de electricitate, care nu au primit încă tablete, au opțiunea să urmărească lecțiile la TVR, în cadrul programului TeleȘcoală.
Dragi jurnaliști, și mă adresez doar unei categorii din presă: nu abuzați de puterea și privilegiile pe care vi le oferă această onorabilă profesie. Le faceți un deserviciu iremediabil colegilor onești care respectă principiile deontologice ale profesiei.
Vă respect drepturile și vă admir capacitatea de a schimba societatea în bine. Dar când folosiți această putere pentru a crea haos și a distruge, e nevoie ca cineva să intervină. Mi-am propus ca de astăzi, acel cineva care va interveni să fiu eu. Voi face toate demersurile și tot ce îmi stă în putință ca Parlamentul, anul viitor, să realizeze și să adopte o lege care să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul. Cred că o societate educată e o societate informată corect!
Aștept propunerile și părerile voastre cu privire la acest proiect de lege.”

Articolul Reacția ministrului Educației, Monica Anisie, după ce a fost acuzată că a gafat în privința elevilor care nu au curent electric la domiciliu apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns