Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Reacția conducerii Spitalului Județean Ploiești după ce medicul Tănase a declarat că în UPU se triază pacienții covid în funcție de ”șanse”

reactia-conducerii-spitalului-judetean-ploiesti-dupa-ce-medicul-tanase-a-declarat-ca-in-upu-se-triaza-pacientii-covid-in-functie-de-”sanse”

Din cauza crizei de la județean, medicii sunt obligați să aleagă între cine trăiește și cine moare. Aceasta a fost concluzia intervenției de la Digi 24 a medicului de la Unitatea de Primiri Urgențe, Violeta Tănase. În replică, reprezentanții spitalului susțin că declarațiile medicului au fost interpretate greșit.

”Trebuie să alegem dintre pacienții în stare gravă în momentul în care se creează un loc sau două în Terapie Intensivă. Trebuie să alegem dintre cei șase, de exemplu, care ar necesita îngrijire pe cel care pare cel mai indicat să intre pe un loc eliberat”, a declarat aseară, la Digi 24, șeful secției UPU de la județean, Violeta Tănase (detalii aici: Medicii de la spitalul județean din Ploiești, obligați să aleagă ce bolnavi covid au șanse mai mari să trăiască. Niciun loc liber la terapie intensivă)

În urma emisiunii de la Digi 24, conducerea Spitalului Județean Ploiești a transmis următorul comunicat:

In legatura cu interviul luat doamnei doctor Tanase Violeta, medic UPU la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti,  in direct , la un post de televiziune , consideram, – dupa consultarea inclusiv a dansei- ca declaratiile doamnei doctor  au fost interpretate gresit , doamna doctor punand problema prioritizarii accesului in ATI al pacientilor, exprimandu-si propriul punct de vedere  , nicidecum nu a pus problema supravietuirii unor pacienti in detrimentul altora.

In momentul de fata , capacitatea de ventilare a UPU, din fericire , inca nu a fost depasita , chiar daca se apropie de limita maxima.

Intr-adevar exista problema admiterii pacientilor in ATI , din lipsa de locuri , dar este o problema generala in momentul de fata , absolut toate spitalele intampinand aceasta situatie. Pana in acest moment admiterea pe sectia de terapie in Spitalul Judetean din Ploiesti , s-a facut in ordinea gravitatii.

Pentru pacientii care nu au fost admisi in ATI din lipsa de locuri, s-a gasit solutia consultarii de catre medicul de terapie intensiva si medicul infectionist , prescrierea si administrarea tratamentului specific in UPU , ventilarea acestora in Urgenta pana la eliberarea unori locuri in sectia ATI.

Chiar daca UPU a ajuns la capacitatea maxima de preluare, si medicii sai sunt epuizati, multi fiind pozitivi si internati,  pana in acest moment s-a reusit sustinerea pacientilor care depasesc capacitatea ATI, asigurandu-le ventilatie , medicatie specifica si urmarire.

Totusi daca acest ritm de crestere al prezentarilor continua , preconizam ca in curand si capacitatea UPU va fi depasita.

 

Articolul Reacția conducerii Spitalului Județean Ploiești după ce medicul Tănase a declarat că în UPU se triază pacienții covid în funcție de ”șanse” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns